Журналістку Суспільного Сімону Нестеренко нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

Журналістку Суспільного Сімону Нестеренко нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

7 чер. 2023

6 червня Указом Президента України №316/2023 п’ятьох журналістів та журналісток Суспільного Мовлення відзначили державними нагородами України. За «вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність» орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала журналістка Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Сімона Нестеренко, яка працює в Ужгороді.

Читайте також: П’ять проєктів журналістів Суспільного — переможці премії «Честь Професії»

Редакторка та ведуча програми ромською  мовою «Романо Джівіпен» Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Сімона Нестеренко працює в ужгородський редакції. За час повномасштабної війни разом із командою Координаційного центру Сімона створила низку проєктів про національні спільноти — «Двері»«Різдво у хостелі» й інші.

«Медіа — це сильна зброя, через яку руйнуються стереотипи. Я вже бачу певні результати своєї роботи — це мене і надихає творити. Ми показуємо традиції, закони та унікальність ромської спільноти. Одним з останніх наших проєктів була поїздка в Херсон з інтернаціональною групою волонтерів, частиною команди були роми, — розповідає Сімона Нестеренко. —  Для мене завжди на першому місці герої наших матеріалів. Глядачі відкривають для себе по-новому національні спільноти України. Бачать, що вони не залишаються осторонь нашої спільної біди. Ця відзнака мотивує мене творити більше і більше, розповідати й показувати більше неймовірних історій про ромську спільноту, яка є частиною нашого суспільства».

Суспільне Мовлення — єдине медіа в Україні, яке регулярно виготовляє проєкти мовами національних спільнот — для них, а про них — українською. У 2019 році був створений Координаційний центр мовлення національних меншин. Команда Центру збирає інформацію з усіх куточків України про найважливіші для кожної спільноти події, виклики та проблеми, прагне створити середовище рівності, толерантності та плюралізму нацменшин.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного в Ужгороді — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: