Результати Кримської платформи та повернення бізнесу після деокупації — «Кримське питання»

Результати Кримської платформи та повернення бізнесу після деокупації — «Кримське питання»

25 сер. 2023

Про результати міжнародного саміту Кримської платформи та що Україна може зробити для повернення бізнесу на півострів після деокупації вже зараз — дивіться у новому випуску проєкту «Кримське питання»:

23 серпня у Києві відбувся третій саміт Кримської платформи, де йшлося про майбутнє Криму та деокупацію півострова військовим шляхом. До події долучилися 63 держави та міжнародні організації. Під час саміту Президент України Володимир Зеленський заявив, що низка міжнародних компаній зайде до Криму з готовністю працювати одразу після деокупації півострова.

У другій частині «Кримського питання» ведуча проєкту поговорить з експертами про незаконні обшуки в окупованому Криму 24 серпня. Росіяни обшукали активістів правозахисної організації «Кримська солідарність» і родичів політв’язнів. Окупанти затримали 6 кримських татар: Аметхана Умерова, Сейдамета Мустафаєва, Руслана Асанова, Ельдара Якубова, Ремзі Німетулаєва, а також Абдулмеджита Сейтумерова — брата двох кримських політв’язнів із Бахчисараю, заарештованих у березні 2020 року.

Читайте також: «Мій Крим» про корінні народи півострова — прем’єра на Суспільному

Участь у програмі «Кримське питання» візьмуть:

  • Ольга Скрипник, координаторка експертної мережі «Кримської платформи»;
  • Віктор Шлінчак, голова правління Інституту світової політики; 
  • Михайло Джамаль, бізнесмен, волонтер; 
  • Марʼяна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму;  
  • Людмила Коротких, менеджерка і юристка Кримськотатарського ресурсного центру.

Ведуча — Олеся Вакуленко.

Дивіться випуск «Кримського питання» онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Токшоу «Кримське питання» виходить щоп’ятниці на місцевих каналах Суспільного Мовлення та щосуботи на Суспільне Крим. Ведуча Олеся Вакуленко разом із гостями проєкту обговорює важливі аспекти з життя Криму, виклики, що постали перед жителями окупованого півострова, спільно шукають шляхи розв’язання проблем, спричинених анексією. Гостями «Кримського питання» є лідери думок, правозахисники, військові, представники влади, політичні в’язні та їхні рідні. Над проєктом працюють команда Суспільне Крим та місцеві  команди Суспільного Мовлення.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутникові телеканали Суспільне Новини та Суспільне Спорт, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Крим, Суспільне Львів, Суспільне Тернопіль, Суспільне Харків, Суспільне Миколаїв тощо) можна дивитися на сайтах національної мережі філій.

Оперативні новини Суспільне Крим у соцмережах:

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного в Ужгороді — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону: