UA: Суспільне мовлення — медіапартнер фестивалю

UA: Суспільне мовлення — медіапартнер фестивалю "З країни в Україну"

1 сер. 2019

З 2 по 4 серпня в Тячеві, Береговому й Мукачеві, 9-11 серпня в Бердянську, Мелітополі та Каховці, 16-18 серпня в Чорноморську, Білгород-Дністровському та Ізмаїлі відбудуться фестивалі "З країни в Україну". Ще 9 опенейрів пройдуть цього року в містах Щастя, Попасна, Лисичанськ, Покровськ, Вугледар, Авдіївка, Торецьк, Мангуш та Волноваха.

Регіональні філії Суспільного мовника — UA: ЗАКАРПАТТЯ,  UA: ДОНБАС,  UA: ХЕРСОН та UA: ЗАПОРІЖЖЯ — інформаційні партнери події.

Місія проєкту — сформувати нове розуміння української ідентичності, показати, скільки цікавого, нового та стильного є в Україні та як вона змінилася за останні роки. Цьогорічне гасло фестивалю — "Свідомі дії свідомих людей".

"Під новою українською ідентичністю ми бачимо усвідомлене розуміння українцями, чим ми як країна, як суспільство, як нація відрізняємося сьогодні від іншого світу. Це розуміння формується в етнічній, культурно-мистецькій та громадсько-політичній площинах. Унікальне культурне розмаїття країни, на території якої мешкає понад 100 національностей  від росіян до поляків, від угорців до румунів, від німців до словаків і молдаван  то наше неймовірне багатство, а людяність, яка проходить через сім’ї кожного українського регіону й знаходить вираження в культурі та мистецтві  то наша спроможність до єднання й подолання будь-яких викликів сучасності. Поєднати це все можна в такому продукті, як, власне, фестиваль”, — розповідає про місію заходу його ідейник Денис Блощинський.

Команда організаторів розробила 14 унікальних напрямів, які різнобічно демонструють найцікавіші українські культурні та мистецькі сфери життя. 

На кожному фестивалі можна буде відвідати: майданчик інтелектуальних ігор; містечко майстрів; відкриту бібліотеку; спортивні змагання; майданчик охорони здоров’я; виставку робототехніки; різноманітні інтерактиви та панельні дискусії; дитячий майданчик; фотовиставку пейзажів України; кіномайданчик; студію оригінальних ігор із різних країн світу для дітей і дорослих.

Також передбачені виїзди до інтернатів, дитячих будинків, будинків літніх людей із частиною програми фестивалю.

Усі фестивалі завершаться концертною програмою. Цього року на головній сцені виступатимуть: NESPROSTA, VERBA, ХАС, Balaklava Blues, SECRET FORÉST, Alex Silakov, "Роялькіт"TOLOKA, Олена Луценко, MOTANKA та Макс Єрмаков, а хедлайнером усіх фестивалів стане гурт KiRA MAZUR. 

Вхід на всі заходи фестивалю  вільний. 

Час роботи фестивалю — з 12:00 до 22:00 на центральних площах міст.

Більше інформації про фестиваль — на офіційній фейсбук-сторінці та сайті Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну".