Словацька редакція UA: ЗАКАРПАТТЯ отримала грантове обладнання

Словацька редакція UA: ЗАКАРПАТТЯ отримала грантове обладнання

7 сер. 2019

Редакція UA: ЗАКАРПАТТЯ, яка виготовляє контент для словацької національної меншини регіону, отримала нове телевізійне обладнання. Сучасну відеокамеру, комп’ютер та іншу техніку передали колективу Суспільного мовника в межах грантової програми SlovakAID "Higher quality local broadcasting".

"Наші закордонні колеги й грантодавці добре розуміють шлях тієї демократичної трансформації, яким має пройти Суспільне в Україні. Тож, коли ми звернулися через Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді до організації SlovakAID, отримали допомогу у формуванні пакета документів та заступництво Генерального консула Мірослава Мойжіту, — каже менеджер UA: ЗАКАРПАТТЯ Мирослав Поляковський. — В результаті за грантовою програмою ми отримали не тільки відеокамеру та комп’ютер, а й додаткове завдання з виготовлення контенту, над яким уже працює словацька редакція нашої філії”.

Йдеться про підвищення якості проєктів для національної меншини словаків на Закарпатті. На суспільному телеканалі UA: ЗАКАРПАТТЯ виходить програма "Словацькі погляди", на UA: Українське радіо Ужгород — тижневик "Словацький калейдоскоп", а в ефірі радіо Тиса FM — "Справи, релакс, забава" словацькою. Крім того, редакція долучається до створення проєкту "Ethno Vision".

"Співпраця зі словацькими донорами покращила наш інструментарій у роботі не тільки для національних меншин, а й напрямі про національні меншини. Глядач отримує більше: не лише інформаційно-подієві репортажі, а й культурологічно-просвітницький контент. Такі формати потребують і людського ресурсу, і якісного технічного забезпечення”, — розповіла Габріелла Бровді, завідувачка редакції програм словацькою мовою UA: ЗАКАРПАТТЯ.

Нагадаємо, нині UA: ЗАКАРПАТТЯ створює проєкти угорською, румунською, словацькою, німецькою, ромською, російською та русинською мовами. У своїй діяльності команда UA: ЗАКАРПАТТЯ керується "Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України".