Ужгород на початку 2000-х: архівні кадри Суспільне Медіатека

Ужгород на початку 2000-х: архівні кадри Суспільне Медіатека

29 січ. 2024

Архівні кадри осіннього Ужгорода, відзняті 29 жовтня 2003 року, опубліковані на платформі унікальних архівних відео- та аудіозаписів від 1950-х років і до сьогодні Суспільне Медіатека.

Читайте також: Суспільне Медіатека — відкрита платформа унікальних архівних відео та аудіо Суспільного

На відео — як за два десятиліття змінилися будівлі та громадські простори Ужгорода, зокрема площа Поштова, вулиця Довженка, перехрестя площі Корзо та площі Корятовича.

Архівні кадри з центру міста показують, як одягалися ужгородці у ті роки, який транспорт був популярним, а також мальовничі панорамні кадри Ужгорода. 

Повні версії архівних матеріалів доступні для перегляду на платформі Суспільне Медіатекаhttps://mediateka.suspilne.media/. Команда запрошує користувачів разом вдосконалювати платформу: залишайте пропозиції у формі зворотного зв’язку у правому нижньому куті сайту.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення отримало у спадок після реформування державних телеканалів і радіо неосяжні масиви відео та аудіоданих — не лише центрального телебачення та радіо, а й усіх обласних телерадіокомпаній. Разом із партнерами команда розпочала оцифровувати ці записи, впорядковуючи їх у каталоги та вивантажувати на платформу Суспільне Медіатека, де подивитися чи послухати їх зможе кожен.  Суспільне Медіатека стане помічницею для усіх, хто цікавиться українською історією, досліджує історичні події й персоналії, розповідає про них у медіа чи вивчає історію, щоб зробити її своєю професією. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

* Проєкт співпраці Суспільного Мовлення та Європейського Союзу в особі Європейської комісії «Капіталізація аудіовізуальних архівів НСТУ для залучення громадськості в Україні» триватиме три роки й три місяці — із 2021 до початку 2025-го.

Проєкт виконується за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст документів та матеріалів в рамках цього проєкту є виключною відповідальністю АТ «НСТУ», і ні за яких обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.