Команда Суспільного сумує з приводу смерті Володимира Герзанича

Команда Суспільного сумує з приводу смерті Володимира Герзанича

31 січ. 2024

У ніч на 31 січня внаслідок важкої хвороби на 72 році життя зупинилося серце головного інженера Суспільне Ужгород Володимира Герзанича

Володимир Герзанич присвятив телебаченню і радіо все життя. Свою роботу в телерадіокомпанії розпочав 24 жовтня 1974 року з посади старшого електромеханіка, у 2005-му став головним інженером і очолив технічну службу каналу і двох радіостанцій ЗОДТРК. Саме під його керівництвом запускалося супутникове мовлення телеканалу (тоді ще «Тиса-1»), здійснили перехід Суспільне Ужгород на новий якісний рівень телетрансляції сигналу — у формат 16:9, а згодом — запустили цифрове мовлення в HD. Майже 10 років очолював профспілкову організацію Закарпатської філії Суспільного.

Володимира Герзанича як професійного колегу та щиру й добру людину знали і шанували в команді Суспільного — як в Ужгороді, так і далеко за його межами. З початком повномасштабного вторгнення Володимир брав участь у створенні на базі філії резервного центру мовлення. 

«Досвідчений, надійний та розумний. Прекрасний організатор і прекрасна людина. Величезна втрата для нас», — сказав Юрій Бойчук, технічний директор Суспільного Мовлення.

«Якщо комусь було морально погано, Володимир Герзанич завжди підтримував добрим словом, підбадьорював. Коли хтось хворів — приносив мед із власної пасіки, був хорошим бджолярем, пасіка була його хобі. Допомагав знайти хороших лікарів, сам домовлявся про зустріч», — так згадують про колегу технічні працівники Суспільне Ужгород.

«Володимир Герзанич прийшов на роботу ще юнаком. Енергійна, розумна, світла людина. Знав про телебачення та його технології все. Завжди йшов людині на зустріч, допомагав мудрою порадою, якщо виникали проблеми. Це велика втрата для усіх, хто з ним працював. Співчуття рідним», — згадує про Володимира Герзанича його колишній колега Мирослав Поляковський, менеджер Суспільне Ужгород 2018-2023 років. 

Уся команда Суспільного сумує з приводу втрати і співчуває рідним Володимира Герзанича. Прощання відбудеться 1 лютого о 14:00 у греко-католицькій богословській академії поблизу Ужгорода (Минай, вулиця Патруса Карпатського, 2а).