UA: Українське радіо Ужгород збільшить коло слухачів

UA: Українське радіо Ужгород збільшить коло слухачів

10 жов. 2019

Сьогодні, 10 жовтня, на форматному конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення UA: Українське радіо виграло 34 FM-частоти. Серед них — п’ять нових на Закарпатті. 

Зокрема, невдовзі стартує FM-мовлення UA: Українського радіо, зокрема і UA: Українського радіо Ужгород на 105,7 FM у Біловарцях, на 104,6 FM у Красній, на 105,0 FM у Нижніх Воротах, на 107,7 FM у Нижньому Студеному та на 107,2 FM в Ужгороді. 

Сьогодні розмовне Суспільне радіо на Закарпатті транслюється у проводовій мережі і в FM-діапазоні на 104,3 FM (Великий Березний), 106,6 FM (Міжгір’я), 100,5 FM (Добрянське), 102,2 FM (Рахів).

«Це чудова новина для нас. До цього ми мали певні проблеми, через те що Суспільне радіо не транслювалося, власне, в Ужгороді. Це суттєво обмежувало кількість аудиторії, яка могла слухати і UA: Українське радіо, і регіональні програми UA: Українське радіо Ужгород», — каже продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина. 

Також продюсер зазначив, що до цього ранковий та вечірній ефір UA: Українське радіо транслювався на частоті 103 FM музичного Суспільного радіо UA: ЗАКАРПАТТЯ «Тиса ФМ». «Це створювало певний дисонанс для слухача через розбіжності у форматах двох радіостанцій», — каже Євген Тичина, і додає: «Ми запланували включення ІІ каналу Українського радіо — UA: радіо Промінь в ефір «Тиса FM», адже це дві за змістом дещо схожі між собою радіостанції».

Слухати UA: Українське радіо Ужгород можна на сайті UA: ЗАКАРПАТТЯ у розділі «Онлайн». 

Нагадаємо, Суспільний мовник Закарпаття — це телеканал UA:  ЗАКАРПАТТЯ та UA: Українське радіо Ужгород, музичне радіо «Тиса FM», а також digital-платформи.

Загалом, сьогодні Суспільне радіо отримало рекордну за останні роки кількість FM-частот. Тепер UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура мовитимуть ще на 87 FM-частотах.