В ефір UA: ЗАКАРПАТТЯ повертається проєкт «Виборчий округ»

В ефір UA: ЗАКАРПАТТЯ повертається проєкт «Виборчий округ»

28 лис. 2019

Перший випуск цього сезону на Суспільному Закарпаття — 29 листопада, о 19:20. 

До студії «Виборчого округу» журналісти UA: ЗАКАРПАТТЯ запросили народного депутата України Михайла Лабу, якого обрали мешканці на 70-го округу. 

«Виборчий округ» — це програма, де народні депутати України, які перемогли на мажоритарних округах, звітують про виконані та невиконані передвиборні обіцянки. У цьому сезоні аналізуватимуть роботу депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

Народним депутатам заздалегідь надсилають офіційні листи-запрошення взяти участь у проєкті. Перед ефіром програми журналісти працюють на конкретних округах: спілкуються із місцевими мешканцями й відвідують громадські приймальні обранців. 

Якщо обранець із різних причин не зможе взяти участі у «Виборчому окрузі», в ефір вийде не 26-хвилинна, а скорочена до 13 хвилин програма, де його діяльність аналізуватимуть експерти й оцінюватимуть мешканці округу.

“Під час підготовки проекту, ми ретельно проаналізували ефективність роботи народних депутатів. Наша команда запрошувала усіх шістьох депутатів-мажоритарників від Закарпаття до студії Суспільного, аби безпосередньо від них почути відповіді на запитання ведучої та мешканців округу, який представляє депутат. На жаль, більшість із них виявилися неохочими до звітування перед своїми виборцями в ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ. Але ми у будь-якому разі проаналізуємо їхню діяльність, бо переконані, що громадяни мають право знати як працюють у Верховній Раді їхні обранці», — розповів продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина. 

Нагадаємо, за перші три місяці проєкту «Виборчий округ» наприкінці 2018 року в ефір вийшло 75 програм за участі депутатів VIII скликання.