Суспільне в Ужгороді як одна із локацій для зйомок кіно

Суспільне в Ужгороді як одна із локацій для зйомок кіно

26 вер. 2018

В межах конференції "Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва" 20 вересня філію Суспільного мовлення в Ужгороді відвідала група іноземних та українських кінорежисерів та продюсерів.

Закарпатську філію Суспільного внесли до переліку локацій, які можуть бути використані для розбудови кіновиробничих потужностей регіону. Та й сама команда Суспільного підтримує ініціативу.

"Фільмовиробництво у нашій країні активно розвивається. Філія Суспільного намагається усіляко сприяти поширенню інформації про українське кіно. Ми були інформаційними партнерами "Днів нового кіно", які нещодавно відбулися в Ужгороді. Цього тижня поміркували про український кінематограф із експертами у студії програми "Тема дня". Залюбки долучилися і до конференції", – розповідає продюсер Закарпатської філії Суспільного Євген Тичина.

Навесні 2019 року в Ужгороді стартують зйомки фільму спільного виробництва України та Чехії. Режисер і продюсер цієї стрічки стали учасниками конференції. Після відвідин приміщення Суспільного в Ужгороді, митці не виключають можливості знімального процесу і там.

"На Закарпатті дуже різноманітний ландшафт: є і гори, і озера, і гарячі джерела, і річки, і ліси. Також зручна інфраструктура, зокрема хороші дороги та є аеропорт. На сьогодні вже визначено кілька локації для зйомок. Зокрема, це місто Ужгород. Можливо, будемо знімати у приміщеннях Суспільного", – розповів Іван Філа, кінорежисер із Праги (Чехія)

"Відомо, що всі філії Суспільного мають що запропонувати орендарям. Ми теж шукаємо використання нашій звільненій площі, бажано, щоб це було близьким до телебачення. Група кінорежисерів та продюсерів розглядають різні варіанти локацій для зйомок. Зокрема, невдовзі стартує українсько-чеський кінопроект і наші приміщення цілком змогли б стати майданчиком для зйомок. Особливо зацікавила гостей будівля радіо", – розповів т. в. о. менеджера Закарпатської філії Суспільного Мирослав Поляковський.

Нагадаємо, 20 вересня в Ужгороді відбулася конференція на тему "Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва", мета якої показати учасникам привабливість Закарпаття як майданчика для зйомок фільмів. Захід організували Закарпатська фільмкомісія, Закарпатська ОДА, Ужгородська міською рада за підтримки Українського культурного фонду та УжНУ.