Суспільне протранслює відеоуроки для молодших класів 30 квітня

Суспільне протранслює відеоуроки для молодших класів 30 квітня

28 кві. 2020

Суспільний мовник транслює найбільшу кількість годин «Всеукраїнської школи онлайн» з-поміж усіх українських телеканалів. Щотижня телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА транслюють по 22 уроки, а регіональні філії Суспільного — 20 уроків, що становить сукупно 32 години на тиждень для учнів старших класів. Це значно перевищує обсяг трансляції телеуроків іншими телерадіоорганізаціями, що залучені до проєкту.

UA: Суспільне мовлення транслює найбільше уроків і робитиме це й надалі.

Беручи до уваги громадський резонанс, Суспільний мовник цього тижня піде назустріч побажанням громадськості й покаже в четвер уроки для молодших класів. Водночас ми пропонуємо організаторам проєкту знайти інше стале рішення цього питання, залучивши до трансляції уроків для молодших школярів телеканали, які мають значно менше навантаження щодо освітнього мовлення на період карантину.

Зазначимо, із 6 квітня щодня в будні з 10:00 телеканал UA: ПЕРШИЙ показує уроки для 10 класу, а телеканал UA: КУЛЬТУРА — для 9 класу. Також усі 24 регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення з 13 квітня показують уроки для 11 класу, аби на час карантину в Україні надати школярам доступ до дистанційної освіти.