Нацспільноти у проєкті Суспільного Закарпаття закликають залишатися вдома

Нацспільноти у проєкті Суспільного Закарпаття закликають залишатися вдома

29 кві. 2020

На платформах Суспільного Закарпаття стартував проєкт із представниками найчисельніших національних меншин регіону для телеканалу UA: ЗАКАРПАТТЯ та мережі Facebook, де відомі особистості спільнот краю закликають дотримуватися карантину і не наражати на небезпеку захворіти на COVID-19 своїх близьких. 

Учасники відео звернулися до телеглядачів та користувачів мережі угорською, словацькою, ромською, румунською та німецькою мовами. 

«Я проживаю в місті Ужгород, що на Закарпатті. Я співак. На жаль, зважаючи на запроваджені карантинні заходи, нині залишився без роботи, гадаю, як і більшість із вас. У цей важкий період ми з родиною намагаємося дотримуватися правил карантину. Хотів би наголосити: пандемія коронавірусу — це дуже серйозно і нам усім треба це усвідомити», — говорить на відео представник угорської спільноти Кандра Горват Йосип. 

Читайте також: UA: ЗАКАРПАТТЯ — в Instagram та Telegram!

Над цим проєктом працювала команда редакції регіонального контенту з тематики національних меншин Закарпатської філії Суспільного. Усі 5 відео записували дистанційно. 

«Ми попросили записати короткі ролики тих представників національних меншин, думка яких авторитетна і до яких більшість прислухається. Всі запрошені учасники з задоволенням відгукнулися на прохання і записали свої звернення», — розповів головний редактор редакції регіонального контенту з тематики національних меншин Закарпатської філії Суспільного Габор Феєр.

«До цього проєкту ми залучили наші редакції національних спільнот, які запросили представників таких громад Закарпаття звернутися до іншомовних жителів краю рідною для них мовою, — розповів продюсер Закарпатської філії Суспільного Євген Тичина. — Ми сподіваємося, що так вдасться переконати у важливості карантину усіх жителів Закарпаття та наголосити на необхідності залишатися вдома, особливо напередодні травневих свят».

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

Наразі, на діджитал-платформі опубліковано перше відео. Ще чотири з’являться на сторінці Суспільного Закарпаття у Facebook до кінця тижня.

Нагадаємо, команда Суспільного мовника Закарпаття працює зараз зі змінами, зважаючи на загальнонаціональний карантин у зв’язку із поширенням вірусу COVID-19.