Міжнародні експерти поділилися досвідом із колективом UA: ЗАКАРПАТТЯ

Міжнародні експерти поділилися досвідом із колективом UA: ЗАКАРПАТТЯ

28 лис. 2018

Спеціаліст з комунікацій Хореа Саладжан, експерт USAID Бен Лонг та активістка правозахисного руху Amnesty International Яна Сасіна 26 листопада дізналися, як працює команда UA: ЗАКАРПАТТЯ, і дали поради щодо виготовлення контенту та його популяризації у соцмережах.

Гості філії назвали досягненням те, що вдається створювати контент не лише для телеканалу, а й для інших платформ. Особливу увагу звернули на digital-проект UA: ЗАКАРПАТТЯ про спростування фейків.

Окрім цього, Хореа Саладжан, Бена Лонга та Яну Сасіну зацікавило життя нацменшин у регіоні. За словами працівників UA: ЗАКАРПАТТЯ, деякі всеукраїнські ЗМІ подають про це викривлену інформацію. Експерти порадили створити програму на Суспільному, яка б показувала те, як відбувається насправді та розвінчувала стереотипи й міфи про нацменшини у Закарпатті, які "прижилися" в інфопросторі.

Експерти пояснили, чому необхідно популяризувати контент Суспільного ще й на платформах Youtube та Facebook, а також дали поради, як це робити ефективно. Найперше варто виокремити цікаву тему та придумати доречний формат для її висвітлення. Далі – зрозуміти цільову аудиторію та розповсюдити матеріал у групи за інтересами. Також експерти радять використовувати можливості платного просування матеріалів у соцмережах.

"Завжди цікаво набиратися досвіду від колег та ділитися власним. Зустріч із медійниками, як на мене, була продуктивною. Нам вдалося отримати певний фідбек про те, що ми робимо, а також поради, що дозволяють і надалі працювати над удосконаленням нашого контенту", – розповідає продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина.

"Зараз важливо – не зупинятися на досягнутому, а й продовжувати рости. Тому ми намагаємося запрошувати до нас на філію професіоналів різних сфер на тренінги, лекції, семінари та воркшопи", – каже менеджер UA: ЗАКАРПАТТЯ Мирослав Поляковський.

Нагадаємо, 23 листопада Закарпатська філія Суспільного отримала нову назву – UA: ЗАКАРПАТТЯ. Префікс "UA:" – це знак якості теле- та радіоканалів Суспільного. Рішення про присвоєння нової назви ґрунтується на результатах моніторингу ефірів усіх регіональних мовників.