До захисту пройшли 18 проєктів розслідувань «Створюй із Суспільним», один із них — від Закарпаття

До захисту пройшли 18 проєктів розслідувань «Створюй із Суспільним», один із них — від Закарпаття

21 січ. 2021

Із 22 січня розпочинається захист проєктів «Створюй із Суспільним. Розслідування», що пройшли пітчинги у регіональних філіях Суспільного. До захисту відібрані 18 проєктів з 13 філій Суспільного. Найбільше ідей — від UA: ЧЕРНІГІВUA: ВОЛИНЬUA: ЗАПОРІЖЖЯ та UA: ОДЕСА.

Читайте також: На конкурсі «Створюй із Суспільним» для реалізації у 2021 відібрали 29 проєктів, ще 39 — у довгому списку

«Підтримка та розвиток локальних журналістських розслідувань у регіонах — це велика відповідальність для Суспільного мовника. З командами-переможцями конкурсного відбору на всіх етапах будуть співпрацювати як наші локальні продюсери, так і національна команда розслідувачів на чолі з Інною Білецькою. Фільми-розслідування команди Суспільного вже привернули до себе увагу, а “Сто років ізоляції” — отримав міжнародну відзнаку», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, пріоритетними напрямами для проєктів «Створюй із Суспільним. Розслідування» є такі 7 тем: медицина, освіта, бюджети, цифрова безпека громадян, корупційні зв’язки місцевих посадовців і чиновників, захист основоположних прав та свобод громадян, екологічна безпека.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення. 1 грудня 2020 року вперше було оголошено відбір проєктів журналістських розслідувань.

Минулого року команда Суспільного мовника розпочала роботу над власними документальними розслідуваннями. Вийшло чотири проєкти: «Дрогобич 101/1»«Сто років ізоляції»«Помилка 83» та «Канабіс. Особливо небезпечний».