«Земля, наближена до неба». Всі випуски проєкту про цікавинки Закарпаття

«Земля, наближена до неба». Всі випуски проєкту про цікавинки Закарпаття

29 січ. 2021

На регіональних телеканалах Суспільного завершився показ проєкту про туристичну привабливість Закарпаття «Земля, наближена до неба». Це одна з 34 програм, відібраних на відкритому конкурсі ідей «Створюй із Суспільним» у 2019 році, і перша реалізована від регіону.

«Земля, наближена до неба» налічує 12 випусків, де ведучий Михайло Данканич подорожує Закарпаттям. Він розповідає про найкращі туристичні практики й разом з експертами спростовує стереотипи про цей край.

«Земля, наближена до неба», як це і було заплановано, стала туристичною телевізитівкою Закарпаття. Ми відвідали десятки локацій, показали різні види та способи відпочинку і навіть місцеву продукцію, що варта уваги. У випусках програми — більше 30 причин приїхати в цей край. Зважаючи на ситуацію з карантином, вважаю дійсно важливим показувати, де можна відпочити в Україні, і зокрема, на Закарпатті, — каже автор та ведучий проєкту «Земля, наближена до неба» Михайло Данканич. — Радий, що Суспільне дало можливість для реалізації телепроєкту, ідея котрого витала в повітрі вже декілька років. Сподіваюся, нам вдалося зробити матеріал, цікавий для глядача в будь якій частині України».

Читайте також: Куди поїхати на вихідні — #Мандруй_із_Суспільним

У випусках ведучий відвідує архітектурні та природні пам’ятки, куштує місцеву кухню, пробує активні види відпочинку в горах та складає перелік локацій для вдалих фото.

Загалом, «Земля, наближена до неба» стала першим проектом, який Закарпатська філія Суспільного відібрала та реалізувала з допомогою відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним». Подаватися туди з власними ідеями телевізійних програм могли всі охочі співпрацювати з найбільшим незалежним мовником України. У 2020-му на відборі перемогли 3 проекти від місцевих продакшенів від Закарпаття. Їх реалізують цьогоріч.

Читайте також: До захисту пройшли 18 проєктів розслідувань «Створюй із Суспільним»

«Земля, наближена до неба» — це перший телепроєкт, який філія втілила на аутсорсі, і він виявився вельми вдалим. 12 серій сезону, кожна з яких охоплює якусь притаманну нашому регіону туристичну сферу. Закарпаттю тут справді є що показати. І, гадаю, вистачить ще на один сезон такої телепрограми, — розповів продюсер Суспільного Закарпаття Євген Тичина. — Дуже задоволений співпрацею з автором проєкту — Михайлом Данканичем. Ми не мали жодних проблем під час оформлення документації та прийому готових програм. Окремі моменти завжди знаходили двостороннє порозуміння. Тому я вже запропонував Михайлу не зупинятися й подавати нові проєкти на наступних відборах Суспільного мовника».

Нижче ми зібрали всі програми «Землі, наближеної до неба».


 

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Закарпаття це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, радіо Тиса FM та UA: Українське радіо Ужгород. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.