Телепроєкти про нацспільноти на UA: ЗАКАРПАТТЯ виходитимуть в прайм-тайм

Телепроєкти про нацспільноти на UA: ЗАКАРПАТТЯ виходитимуть в прайм-тайм

4 бер. 2021

З березня телепроєкти команди Суспільного Закарпаття про життя національних спільнот регіону виходитимуть в ефір у єдиний час — в будні о 20:00 з повтором наступного дня о 18:10.

Крім цього, програма «У румунів вдома / Acasă la români» румунською змінила день виходу — з неділі на п’ятницю. Повтор проєкту в ефірі буде щопонеділка.

«Нам вдалося синхронізувати вихід програм для національних спільнот. Відтепер вони будуть в ефірі у прайм-тайм, одразу після інформаційного підсумку доби «Сьогодні. Головне», — розповів продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина. 

Читайте також: На UA: ЗАКАРПАТТЯ побільшало випусків місцевих новин

Команда працює над вдосконаленням проєктів для нацспільнот. Цього тижня стартувала оновлена програма «Словацькі погляди». Там з’явилися рубрики, а в сценаріях побільшало історій від носіїв словацької культури. Дивіться проєкт щочетверга о 20:00.

«Ми враховуємо інтереси словацької спільноти, що мешкає в регіоні. Зокрема, є що розповісти про архітектуру, адже велика частина Ужгорода була побудована саме під час чесько-словацького періоду. Також у проєкті буде кулінарна рубрика: словацька кухня багата на різноманітні страви. Більшість словацької громади — віряни римо-католицької єпархії, й дотримуються традицій та релігійних обрядів. Для цього ми створили окрему рубрику, де священнослужитель пояснюватиме духовні звичаї», — каже Євген Тичина.

Читайте також: «Зрозумій свого сусіда»: спецпроєкт Суспільного до Міжнародного дня рідної мови

Проєкт «Ethno Vision» в телеефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ — щосуботи о 19:45, з повтором у неділю о 13:35.

Загалом, на UA: ЗАКАРПАТТЯ виходять проєкти шістьма мовами національних меншин. Докладніше про проєкти Суспільного Закарпаття читайте на сайті філії, де можна переглянути архівні випуски програм і ознайомитися з телепрограмою каналу.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, UA: Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.

У своїй діяльності команда Суспільного мовника керується Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Редакції, що виготовляють проєкти мовами нацменшин, працюють у складі регіональних філій Суспільного в Ужгороді, Чернівцях та Одесі.