Суспільний мовник проведе інтенсив для переможців конкурсу «Створюй із Суспільним»

Суспільний мовник проведе інтенсив для переможців конкурсу «Створюй із Суспільним»

5 бер. 2021

UA: Суспільне мовлення проведе навчання для авторів проєктів, що увійшли до довгого списку переможців конкурсу «Створюй із Суспільним». Від Закарпаття таких проєктів три. Тренінги від Академії суспільного мовлення відбудуться 9-12 березня онлайн і включатимуть теоретичну й практичну частини. 

Читайте також: На конкурсі «Створюй із Суспільним» для реалізації у 2021 відібрали 29 проєктів, ще 39 — у довгому списку

У блоці теорії слухачі дізнаються про те, як створювати якісні документальні фільми. Про секрети жанру їм розповість український режисер і член Європейської кіноакадемії Юрій Шилов. Його фільм «Панорама» представляв Україну в конкурсній програмі документальних стрічок 54-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

«Із кожним новим відбором конкурсу “Створюй із Суспільним” ми отримуємо все більше проєктів. Це тішить, адже ми створили цю програму співпраці саме для того, щоб розвивати місцеве медіасередовище, допомагати незалежним продакшенам створювати цікаві й важливі програми. Цей інтенсив — унікальна можливість для команд, що потрапили до довгого списку, відпрацювати свої ідеї з нашими продюсерами та запрошеними лекторами», — розповів член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

У практичному блоці автори проєктів працюватимуть із продюсерами регіональних філій Суспільного.

«Проєкти, які потрапили до довгого списку, мають великий потенціал і нам дуже хотілося б зробити все можливе, аби ці ідеї були реалізовані. Саме для цього ми й проводимо інтенсив: аби підтягнути всіх виробників і дати їм ще один шанс втілити свою мрію з Суспільним», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, 25 грудня, в прямому ефірі «Ранку на Суспільному» оголосили переможців конкурсу творчих проєктів «Створюй із Суспільним». Для виробництва і трансляції на регіональних телеканалах Суспільного мовника у 2021 році відібрали 68 проєктів. З них 39 увійшли до довгого списку.

Ці проєкти вирізняються яскравою ідеєю або енергією команди, однак у поданому форматі не готові до реалізації. Для них Суспільний мовник запропонував допрацювати ідеї за менторства продюсерів регіональних філій. Для виробництва проєктів з довгого списку мовник залучатиме додаткове фінансування, в тому числі й донорську підтримку.