Кампанія зі збору крові в обласній станції переливання стартувала в Ужгороді

15:23, 18 вер. 2019
 
Кампанія зі збору крові в обласній станції переливання стартувала в Ужгороді

Кампанія зі збору крові в обласній станції переливання стартувала сьогодні о 9-й годині. Її гасло «Європа за тебе! Ти за життя! Будь донором!». Реалізують її у співпраці України з Румунією. Про це сказав представник програми Володимир Навроцький. В Ужгороді кров можна здати у станції переливання на вулиці Льва Толстого, 15

Ужгородка Наталія Орбан сьогодні стала доноркою. Здавала кров вперше.

НАТАЛІЯ ОРБАН, донорка

- Потреба в крові є дуже важливою при якихось захворюваннях чи близьких чи знайомих чи друзів. І нема налагодженої системи зв’язків між різними закладами охорони здоров`я в Україні. Надіюся, що в майбутньому ми дійдем до того, що наша Україна медична система охорони здоров`я зможе передавати із міста в місто при потребі передавати донорську кров.

Кампанія із забору крові здійснюється у чотирьох прикордонних областях України – Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Одеській. З-поміж донорів розіграють гірський велосипед.

ВОЛОДИМИР НАВРОЦЬКИЙ, представник програми між Україною та Румунією

- В рамках даної нашої акції роздаються сувенір невеликий. А головний приз – велосипед – буде розігруватися 26 числа онлайн на сторінці програми у Facebook. Ми тільки допомагаємо центру обласній станції переливання крові популяризувати дані заходи, щоби більше людей приходили для здачі крові, тому що вона є важливою і може врятувати життя.

Завідувачка відділення комплектування донорських кадрів обласної станції Марія Фантич розповідає якої крові потребують.

МАРІЯ ФАНТИЧ, завідувачка відділення комплектування донорських кадрів обласної станції

- Завжди в нас обмаль мінусової групи, а зараз уже так склалося, що беруть у різні лікувальні заклади міста здебільшого мінусову першу і другу групи. І тому у нас зараз дуже така напружена ситуація уже другий тиждень. Люди приходять, відгуються, здають. Але ми відразу віддаємо її у лікувальні заклади. Так у принципі запасів у нас майже не залишається.

Приймають кров у обласній станції з 9-ї до 14-ї години. Акція триватиме до 20 вересня.