Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» стартувала в Ужгороді

15:28, 18 вер. 2019
 
Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» стартувала в Ужгороді
Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» стартувала сьогодні в Ужгороді. Участь у ній беруть люди, які отримали травму на виробництві – загалом понад 200 спортсменів зі всієї України. Про це сказав організатор змагань Роман Марченко. Протягом трьох днів учасники змагатимуться із шести видів спорту.
 

Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу» відкрили сьогодні в Ужгороді. Участь у ній беруть люди, які отримали травму на виробництві. Загалом понад 200 спортсменів зі всієї України. Про це сказав організатор змагань Роман Марченко. Протягом трьох днів учасники змагатимуться із шести видів спорту.

Іван БутрІй - шестиразовий чемпіон світу із гирьового спорту. На змагання приїхав із Донеччини п*ятий рік поспіль.

ІВАН БУТРІЙ, учасник змагань:

- Я працював на шахті. Досвід роботи у мене у вугільній промисловості 30 років. В шахті я травмувався. А як я потрапив на спартакіаду? Гирьовим спортом я займаюся майже все своє життя, а після травми, мене запросили спробувати свої сили. Я пройшов відбіркові випробування, а потім посів перше місце.

У гирьовому спорті змагатиметься і закарпатець Віталій Симканич. Чоловік працював лісником на Іршавщині.

ВІТАЛІЙ СИМКАНИЧ, учасник змагань

- Ходив обход на роботі, і при обході потічуа я сховзся і получив травму ноги. Яущо сила духу – значить треба мати силу духу, іти і перемагати.

Вінничанка Тетяна Красновецька участь у спартакіаді бере із початку її заснування. Жінка викладала фізичне виховання в університеті, займається пінг-понгом.

ТЕТЯНА КРАСНОВЕЦЬКА, учасниця змагань
- У нас були східці в поганому стані, вони зламалися, затиснули ноги і я дуже впала. зараз я дуже вдячна життю за травму, як би це парадоксально не звучало, тому що я маю можливість жити більш цікаво.

Загалом понад дві сотні спортсменів змагатимуться у шести видах спорту.

РОМАН МАРЧЕНКО, організатор змагань

- Це гирьовий спорт, це арм-реслінг, це дартс, це бомбаскет сидячи і стоячи, теніс і шахи. фонж започаткував спартакіаду 7 років тому, аби повернути людей, які отримали травму на виробництві до життя.

Триватимуть змагання до 20 вересня.