Ужгородські депутати не продовжили дозвіл на розміщення сітілайтів в історичній частині міста

15:51, 18 вер. 2019
 
Ужгородські депутати не продовжили дозвіл на розміщення сітілайтів в історичній частині міста

Члени виконавчого комітету Ужгородської міськради  не продовжили дозвіл  на розміщення рекламоносіїв в історичній частині міста. Таке рішення прийняли сьогодні. 

Участь в обговоренні проекту рішення про заборону розміщення рекламоносіїв в історичному центрі Ужгорода взяли члени виконавчого комітету, представники громадськості та власники сітілайтів.

ІГОР КЛЮЧЕВСЬКИЙ, підприємець:

- Наша пропозиція – замінити конструкції на сучасні європейські. І, якщо буде необхідність і критичні зауваження від громадськості, від представників виконкому, можна подивитися, де вони є доцільні, а де ні. Але в цілому прибрати рекламу з центра міста ми рахуємо –  не доцільно.

БОГДАН АНДРІЇВ, Ужгородський міський голова:

- Таке враження, що, якщо в місті буде менше на 10 цих сітілайтів або білбордів, це буде катастрофа для всіх підприємців міста. Ви чекаєте, 10 років, 15 років.. Ми замінимо, ми замінимо… Вам хтось мішав замінити це до сьогодні? Рухлядь там стоїть ця синя, ржава, краска вже вся повідлітала, скло побите і таке інше.

Однією із підстав розгляду рішення про заборону розміщення рекламоносіїв в історичному центрі Ужгорода стала петиція, яку подав Віталій Глагола 9 жовтня 2018 року. Упродовж 25-ти днів вона зібрала 269 підписів із необхідних двохсот п’ятдесяти.

ВІТАЛІЙ ГЛАГОЛА, автор петиції:

 - Я чув неоднорозаво скарги від туристів, що неможливо зробити жодного фото в історичному центрі міста, щоб якась реклама не потрапила в кадр. І туристів це дійсно дратує. А ужгород – це туристоорієнтоване місто. І тому власників фірм, які мають понад 600 рекламоносіїв, якщо вони приберуть 10 в історичному серці міста, то вони зроблять тільки користь.

Рішення члени ужгородського міськвиконкому прийняли одноголосно.

БОГДАН АНДРІЇВ, Ужгородський міський голова:

- Ми не дали дозвіл на продовження дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами в історичній частині нашого міста. Це в першу чергу вулиця Волошина, Корзо, площа Театральна.

Крім цього, демонтувати сітілайти мають із вулиць Довженка, Підгірної, а також площ Жупанатської, Поштової та Корятовича. За словами Богдана Андріїва зробити це мають впродовж місяця.