Міжнародна виставка «Тур’євроцентр Закарпаття» почалася в комплексі "Совине гніздо"

16:29, 19 вер. 2019
 
Міжнародна виставка «Тур’євроцентр Закарпаття» почалася в комплексі

Міжнародна виставка «Тур’євроцентр Закарпаття» почалася о 10 годині в комплексі «Совине гніздо» в Ужгороді. Її проводять увісімнадцяте, каже організаторка заходу Любов Когуч. Це бізнес-майданчик для спілкування людей, котрі працюють у туристичній галузі. Приїхали до обласного центру понад 70 учасників.

Ляльки-мотанки, вироби з дерева та приладдя, зроблене на водній кузні  привезли на виставку із Іршавщини.
ЛЮДМИЛА БИБА, учасниця заходу (Іршавщина)

- Це, перш за все, співпраця з іншими районами, співпраця із закордонними представниками туризму, це перейняття досвіду. От, наприклад, як робиться фестиваль ковальського мистецтва закордоном чи на Івано-Франківщині і як його роблять у нас.

ОЛЕКСАНДРА ЦУНЯК, учасниця заходу (Львівщина)

- Хтось думає, що це квіти, хтось, дивлячись на писанку, думає, що це гори.

Писанкарка Олександра Цуняк показує, які вироби їхня делегація привезла на Тур’Євроцентр із Львівщини. Участь у заході вони беруть вперше.

ОЛЕКСАНДРА ЦУНЯК, учасниця заходу (Львівщина)

- Ми приїхали із центру Бойківщини, місто Турка. Ми з собою привезли те, що наші творчі люди збирали роками, виготовляли, а також співали та записували якісь пісні.

Організовують захід 18-ий раз. Роблять це, аби дати можливість підприємцям обмінятись досвідом та налагодити партнерські зв’язки. Цьогоріч участь у «Тур’євроцентрі Закарпаття» беруть понад 70 учасників із восьми областей України, а також із Словаччини, Угорщини та Чехії.

ЛЮБОВ КОГУЧ, організаторка заходу

- В першу чергу – це промоція своєї послуги, яка надається, це – можливість знайти партнерів, підтримати стосунки з існуючими партнерами, зустрітися з ними.

Триватиме захід один день. 20 вересня для учасників проведуть конференцію, на якій обговорять здобутки закарпатського туризму за останній рік.