Близько півсотні пакетів сміття зібрали в Ужгороді учасники екоакції

17:53, 20 вер. 2019
 
Близько півсотні пакетів сміття зібрали в Ужгороді учасники екоакції

Близько півсотні пакетів сміття зібрали сьогодні в Ужгороді студенти-учасники екоакції. Про це розказала організаторка заходу Ганна Мелеганич. Розпочався захід о 12-й годині. Участь у ньому взяли 53 людей.

Учасниця акції Роксолана Довга навчається на другому курсі кафедри екології та охорони навколишнього середовища.

РОКСОЛАНА ДОВГА, учасниця акції:

- Я вирішила долучитися до цієї акції, тому що це важливо, потрібно в сідомість людей показати їм, що не можна забруднювати навколишнє середовище. це велика проблема. і я сама хочу дбати про навколишнє середовище.

Емілія Глюдзик розповідає, бере участь в акціях з прибирання сміття у місті другий рік поспіль.

ЕМІЛІЯ ГЛЮДЗИК, учасниця акції:

- Проблема сміття і поводження з твердими побутовими відходами є актуальною, екологічною проблемою не лише міста ужгород, і нашої країни, і в загальному цілої планети. починаючи з таких маленьких акцій, коли долучаються маленькі групи людей з цього може получитися щось краще. може покращитися стан спочатку нашого міста, потім закарпаття, і нашої країни в цілому. тому моя думка, кожен має починати з себе.

Організаторка акції Ганна Ганич каже, вирішила провести такий захід до Всесвітнього дня прибирання, який відзначають 21 вересня.

ГАННА МЕЛЕГАНИЧ, організаторка

- Завтра проходить загальносвітова акція «World cleanup day» тобто о 10 годині, у всіх країнах, і всіх містах виходять на прибирання. Ми, власне, через те що завтра велике релігійне свято, вирішили перенести цю акцію на сьогодні. Крім того, зараз у другій половині вересня проходить Всеукраїнська акція «Я прибрав, тепер твоя черга». Тобто ми фактично долучаємося до цих двох акцій і, таким чином, хочемо зробити наше місто чистішим.

Учасники прибрали територію від транспортного мосту до Боздошського парку. Тривала акція дві години. Протягом цього часу зібрали  близько п’ятдесяти стадвадцятилітрових пакетів сміття. За словами Ганни Ганич,  його відсортують та відправлять на переробку.