Навчання бійців територіальної оборони з вогневої підготовки відбулися на Закарпатті

20:08, 21 вер. 2019
 
Навчання бійців територіальної оборони з вогневої підготовки відбулися на Закарпатті

Навчання бійців територіальної оборони з вогневої підготовки відбулися сьогодні на Закарпатті. Про це повідомив командир 101-ї бригади територіальної оборони Віктор Нагайко.

На військовому полігоні поблизу села Оріховиця, Ужгородського району, резервістів навчали надавати першу допомогу, на гірському військовому стрільбищі відбувалися навчання з вогневої підготовки.

НАТАЛІЯ ЯКИМ, фельдшер 15-го гірсько-штурмового батальйону

- Показувала людям, як користуватися медичною аптечкою, огляд тіла. Види кровотеч, зупинки кровотеч. Джгути, мандажами. Показувала виноси з поля бою.

Впродовж десяти днів у резервістів навчання з інженерної, вогневої, тактичної підготовки.

РОМАН СЕНИШИН, резервіст

- Я, як би не служив. Я повністю вхожу в цей ритм армійський. Вчуся навичкам, які вже тут люди володіють таким багатим досвідом, діляться з нами. Як ховатися, як пересуватися, як надавати першу медичну допомогу.

Живуть резервісти у польових умовах. Ночують у таких наметах. Двадцять людей у кожному. А ось тут харчуються.

АНДРІЙ ЛЕГКИЙ, резервіст

- Фруктів не хватає, хіба що. Дивно для Закарпаття. А так все смачно. Нормально. Каша з м’ясом, всьо хватає. Так шо ся наїдаєш, бо тут всьо почасово, по графіку, всьо нормально.

Тут на гірському військовому стрільбищі відбуваються навчання з вогневої підготовки.

ВІКТОР НАГАЙКО, командир 101-ї бригади територіальної оборони

- Виконують вправи із стрілецької зброї АК-74 і кулемету Дегтярьова та метання ручних осколочних гранат. Велику допомогу надають інструктора, які мають досвід бойових дій та, які пройшли навчання за системою НАТО.

На військових полігонах у 5-ти районах області навчаються близько 2000 резервістів та військовозобов’язаних.

ПЕТРО НЕВЕСЕЛИЙ, виконувач обов`язків командира бригади
тероборони у закарпатській області

- Навчання у нас проводяться у декількох районах Закарпатської області, де дислокуються батальйони територіальної оборони, які також підпорядковані командиру бригади командиру бригади тероборони, котрого управлєніє розміщено тут на Ужгородському полігоні.

Навчальні збори бійців територіальної оборони триватимуть до 28 вересня. Олександр Курта, Віктор Пойда. Новини на Суспільному.