Опалювальний сезон розпочався в Ужгороді сьогодні

21:34, 7 жов. 2019
 
Опалювальний сезон розпочався в Ужгороді сьогодні

Опалювальний сезон розпочався в Ужгороді сьогодні. Рішення про це прийняли сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету, повідомив міський голова Богдан Андріїв.

:  Ужгородська лінгвістична гімназія імені ТарАса Шевченка. За словами заступниці директора Ольги Ковтун, у навчальному закладі опалення поки не включали.

ОЛЬГА КОВТУН, заступниця директора Лінгвістичної гімназії

- Зранку медсестрою було оглянуто всі приміщення і температурний режим досягав норми, тобто у кожному класі було не менше, ніж 19 градусів тепла… у разі зниження температурного режиму у нас є індивідуальна котельня, і якщо температурний режим буде нижчий, ми, звичайно, запускаємо опалення.

Ужгородській дитячій лікарні опалення включили в суботу, 5 жовтня, розповів директор закладу Ігор Рошко.

ІГОР РОШКО, директор ужгородської дитячої лікарні

- У нас трошки інші нормативи. ми слідкуємо за тим, щоб температура у приміщеннях не опускалася нижче 20 градусів, в коридорах не нижче 18-ти, а там, де знаходяться новонароджені діти – 22. ви можете переконатися, що зараз  батареї в нас трошки теплі.

 За словами міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, рішення про початок опалювального сезону підтримали, щоб школи, дитсадки, лікарні та інші бюджетні заклади мали юридичні підстави для оплати рахунків за опалення.

БОГДАН АНДРІЇВ, міський голова Ужгорода

- Бачимо, що сьогодні вже день погожий і надіємося, що наступні дні за прогнозом погоди – буде і бліля 20 градусів вище нуля, тому, можливо, нам і не доведеться запускати наші котельні, але ми повинні бути готові будь-коли це зробити.

Таким чином, із 7 жовтня всі бюджетні установи Ужгорода можуть вмикати опалення. Рішення про це безпосередньо приймає керівник закладу, чи відомства. У середньому температура у приміщеннях, де перебувають, навчаються та працюють – має сягати 19-23 градусів. Це регламентовано Державними санітарними правилами та нормами.