"День кар’єри" для учнів 9-10 класів відбувся в Ужгороді

23:10, 9 жов. 2019
 

Рятувальники, медики, кухарі показували свою роботу на «Дні кар’єри» в Ужгородіі. Такий захід організували для учнів 9-10 класів, розповіла заступниця начальника відділу міського центру зайнятості Ольга Михаць.

Євген Вишневський навчається в ужгородській школі №20 і з майбутньою професією вже визначився.

ЄВГЕН ВИШНЕВСЬКИЙ, учасник «Дня кар’єри»

- Я хочу стати поваром-кондитером. це інтересно і пізнавально. я тут вже знайшов для себе, що хотів знайти і скуштував.

Подивитися, як працюють кухарі і скуштувати їхні страви, можна було на одній з локацій. Поруч демонструють свої навички рятувальники.

МИКОЛА КОСТІВ, рятувальник

- Представляємо свою службу, заохочуємо, щоб у подальшому на роботу, працювати. а також показуємо, з яким обладнанням ми працюємо. щоб люди попробували самі своїми руками, побачили своїсми очима і запрошуємо їх на роботу.

А це тренер «Червоного Хреста» заохочує школярів до волонтерства.

МАР’ЯНА КОЖАНОВА, тренер «Червоного Хреста»

- На даному майданчику ми розмістили манекени для того, щоб вчити молодь і не тільки молодь, населення нашого краю, як правильно надавати першу допомогу.

Участь у «Дні кар’єри» взяли і музиканти Ужгородського музичного коледжу ім.Дезидерія Задора.

ФЕРЕНЦ ТОМИЧ, керівник духового оркестру

- Кожен показує свої професії, а ми, музичний коледж ім.дезидерія задора, показуємо, що у нас є професійне музичне мистецтво, яким ми займаємося. і наші випускники, наш оркестр, пропагує наше музичне мистецтво.

Таісія Озимок навчається в ужгородській школі №19.

ТАІСІЯ ОЗИМОК, учасниця «Дня кар’єри»

- Я хочу стати психологом, або кримінальним психологом. тому що я цим цікавлюся, я читаю книги про це, у мене є захоплення до цього. я хочу з ужгорода поїхати навчатися в інше місто, наприклад в київ, або інше місто,або за границю.

ОЛЬГА МИХАЦЬ, організаторка заходу

- Головний девіз нашого дня кар’єри - живи, працюй в Україні. і навчайся.

За словами заступниці начальника відділу міського центру зайнятості Ольги Михаць, акцію «День кар’єри» проводять двічі на рік