Понад 360 ужгородців захворіли на кір протягом року

0:02, 10 жов. 2019
 
Понад 360 ужгородців захворіли на кір протягом року

Понад триста шістдесят ужгородців захворіли на кір протягом цього року. Про це сказав начальник управління охорони здоров’я Василь Решетар. За його словами, з 15 до 25 жовтня в області відбудуться додаткові заходи імунізації проти кору для школярів.

Дворічного сина ужгородка Ольга Корн привела до амбулаторії зробити щеплення від кору, паротиту та краснухи.

ОЛЬГА КОРН, привела на щеплення

- Дитині два рочки, ми робимо всі щеплення, перед тим як робимо щеплення робимо аналіз крові, всі аналізи зробимо, я вважаю, що це потрібно, тому що у нас дуже багато хвороб і прививка має захистити від них.

Ужгородець Дмитро Фабріцій привів шестирічного сина на огляд до сімейної лікарки. Чоловік розповів: усі щеплення дитині робили  згідно календарного графіку.

ДМИТРО ФАБРІЦІЙ, ужгородець

- Щеплення ми давали лише через те, що дитина могла ходити у с адочок, а тепер у школу. але особисто я противник щеплень. якщо б держава відповідала з щеплення і за якість вакцин, тоді б можна було б подумати. це моя особиста думка.

 Лікарка сімейної медицини ужгородської амбулаторії №4 Марина Горзов розповіла: через заборону невакцинованим дітям відвідувати садки та школи, з 45-ти її пацієнтів, які відмовлялися робити щеплення, 40 прийшли на вакцинацію.

МАРИНА ГОРЗОВ, сімейна лікарка  ужгородської  амбулаторії № 4  

- Дітям, яким  почали робити вакцинацію, які мали раніше мали відмови по тим чи іншим причинам, ми створюємо індивідуальний графік і робимо їм першу вакцинацію. через місяць другу, і там уже поступово довакцинувуємо.  у зв’язку зі спалахом кору ми починаємо робити кір, паротит, краснуху. через місяць ще одну,  і потім переходимо до дифтерії і інших щепелнь.

За словами начальника управління охорони здоров’я Ужгородської міськради  Василя Решетаря, найважче зупинити епідемію кору  у шкільних колективах.

ВАСИЛЬ РЕШЕТАР, начальник управління охорони здоров’я  ужгородської міськради

- Нам не вдається це зробити через людський фактор, через банальне невиконання як закону україни про захист від інфекційних захворювань  так і спільних наказів управління охорони здоров’я і управління освіти.

Невакцинованим школярам   будуть робити щеплення від  кору у навчальному закладі, каже директорка ужгородського центру медико-санітарної допомоги Тетяни Козак.

ТЕТЯНА КОЗАК, директорка ужгородського центру медико-санітарної допомоги

- Наші працівники і працівники шкільних закладів пройшли навчання на минулому і цьому тижні, як комунікувати   з батьками, я робити це правильно і ефективно, як відбирати дітей, щоб не було ніяких ускладнень.

Вакцинуватимуть учнів  15 до 25 жовтня, каже Тетяна Козак.