На ювілейній виставці «Малий Лувер» презентували 100 картин

19:05, 16 жов. 2019
 
На ювілейній виставці «Малий Лувер» презентували 100 картин

100 картин учнів та випускників обласної мистецької школи «Малий Лувер» представили сьогодні на 20-тій ювілейній виставці. Вона відкрилась в обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая

Дванадцятирічна Іоанна Пеліна презентує на виставці чотири свої картини. Розповідає, у її родині художників не має, але всі рідні знайшли себе у творчих професій. Безкоштовну школу «Малий Лувер» відвідує з восьми років. Демонструє одну зі своїх картин.
ІОАННА ПЕЛІНА, учениця ТО «Малий Лувер»
- Ізначально вона була перевернута, але я вирішила її в такому варіанті подати, б вона так більше дивиться, як на мене. Я хотіла донести цією картиною плавність ліній. І хотіла змішати темні кольори із світлими.
Дві картини спеціально для виставки підготувала  випускниця  мистецької школи « Малий Лувер», художниця Олександра Єсанова.
ОЛЕКСАНДРА ЄСАНОВА, випускниця ТО  «Малий Лувер»
- Такі виставки потрібно робити щоб надихнутися, тому що художникам часто бракує натхнення щоб знайти нові ідеї, дізнатися і про більше нових художників.
Прийшов подивитися на молоду руку художників – заслужений художник України - Влад Габда.
ВЛАД ГАБДА, художник
- Я колись сказав: не обовязково бути генієм. Але якщо ти принципово проживеш своє творче життя, то шлях від одного генія до іншого ти можеш скоротити. Я бажаю, щоб вони стали геніями, а не скорочували свій шлях і щоб працювали принципово. Вдивлялись, подорожували. Художник обовязково має їздити, запамятовувати і робити свої  висновки.
За двадцять років роботи   мистецька школа «Малий Лувер» випустила тисячі художників, архітекторів та скульпторів, каже засновниця Емма Левадська. Сьогодні там навчається близько п’ятисот дітей.
ЕММА ЛЕВАДСЬКА, засновниця ТО «Малий Лувер»

- Перший і другий зал – це вже діти, які з 1990 року були маленькими лувернятами, як ми їх називаємо. А зараз це самодостатні самостійні художники, признані не тільки в Україні, а й за кордоном. Я можу говорити про кожного дуже багато, але зараз така ситуація, знаєте, такий час, що краще про себе розкаже кожен автор.

Виставка картин мистецької школи  «Малий Лувер» триватиме в обласному художньому музеї до 27 жовтня.