Виставу «Я чекаю тебе, мій любий!» покажуть 19-20 жовтня в Ужгороді

15:39, 17 жов. 2019
 
Виставу «Я чекаю тебе, мій любий!» покажуть 19-20 жовтня в Ужгороді

Виставу «Я чекаю тебе, мій любий!» за п’єсою італійського драматурга, нобелівського лауреата Даріо Фо презентують в Ужгороді. Про це сьогодні розповів режисер Віталій Семенцов. Прем’єру влаштують у Закарпатському академічному театрі імені братів Шерегіїв.

Корнелія Холод зіграла дві ролі – подругу головної героїні вистави та служанку. Це перша театральна роль дівчини.

КОРНЕЛІЯ ХОЛОД, акторка

- Більше подруги. Я сама така за характером весела така, говірлива. Ну а служанки більш такі стримані. Мені більш подобається подруги. Ми розмовляли, розмовляли на різні теми, обговорювали їх, обговорювали хлопців, навіть, обговорювали різні події, наприклад, що в мене трапилося, що в подруги моєї трапилося.

Тарас Гамага зіграв роль чоловіка головної героїні.

ТАРАС ГАМАГА, актор

- Ну мені довелося грати такого, я не знаю як це назвати, мачо, поганець, одним словом поганець, який закриває свою дружину в хаті, а сам ходить гуляє, робить все, що хоче. Десь важкувато, відверто кажучи, важкувато тільки в тому плані, що ми працюємо на малій сцені. Я почитав, тиждень-два і все. Зі своєю дружиною я б так не зробив, відверто кажучи. 

Виставу «Я чекаю тебе, мій любий!» покажуть українською та мовою  оригіналу - італійською. Акторський трупа складається з 11 людей, які загалом зіграють 13 ролей.

ВІТАЛІЙ СЕМЕНЦОВ, режисер-постановник вистави

- Одинадцять років тому в мене був досвід роботи над цією п’єсою так, як вона була написана. Вона написана, як монолог. У Даріо Фо була така серія монологів для однієї жінки – для своєї дружини, вона була дуже популярна, потужна, популярніша за Софію Лорен, тому для неї писалися такі моновистави під назвою «Una donna sola» - «Жінка одна». Вистава про це – проблема жінки в сучасному суспільстві. Написана, ніби в комедійній фарсовій манері.

ІВАННА СТЕЦЬ, глядачка

- Мені вистава дуже сподобалася, піднімає такі дуже важливі питання про долю жіноцтва, як такого. Зараз ця тема, як ніколи, актуальна. Для мене особисто кульмінація і найцікавішим моментом були якраз останні кілька хвилин вистави. У виставі я не розділяю, хто більше подобається, тому що кожен з героїв, і чоловіча, і жіноча роль, вони взаємопов’язані. Навіть, якщо головна героїня в цій виставі жінка, то мені здається, що вона не була б можливою без   чоловічої присутності й без чоловічої ролі, тому, мені здається, якось разом.

Виставу «Я чекаю тебе, мій любий!» покажуть 19 та 20 жовтня в Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв.