«10 незручних питань професіоналу» ставили учасники заходу в обласній бібліотеці

19:34, 17 жов. 2019
 
«10 незручних питань професіоналу» ставили учасники заходу в обласній бібліотеці

«10 незручних питань професіоналу» могли поставити учасники заходу, який організували в обласній науковій бібліотеці в Ужгороді. Участь у ньому взяли ведучий, майстер татуажу, баристка, стоматолог, фотограф, письменник та бібліотекар.

Чому послуги ведучого коштують так дорого? Чому за проведення урочистої події в  ведучі беруть гроші доларах? – на такі незручні питання відповідав ведучий Максим Мощак.

МАКСИМ МОЩАК, ведучий урочистих подій

- Чи їв я колись на івенті – їв, чи заробляю – заробляю, чи одружував свої колишніх, не одружував. чи були якісь стосунки з нареченими, не були.

Взяла участь у проекті «10 незручних питань професіоналу» бібліотекарка Євгенія Напуда. Розповідає, працює в обласній бібліотеці 16 років.

ЄВГЕНІЯ НАПУДА, бібліотекарка

- Моя професія є надзвичайно цікавою, надзвичайно динамічною і мобільною, в дитинстві була мрія, подорожувати, відкривати для себе нові місця, нових людей. професія сучасного бібліотекаря вимагає весь час удосконалюватися, вивчати все нове, відвідувати різні тренінги. завжди намагюся бути щирою і відвертою зі своїми користувачами і тому для мене незручних запитань нема. Ужгородка Марина Гончаренко прийшла на захід, аби поставити питання фотографу та ведучому урочистих подій.

МАРИНА ГОНЧАРЕНКО, відвідувачка

- До фотографів у мене наступне запитання, чи користувався він або вона особисто фотошопом, перед як виставляти свої фотки в інтернет. якщо ні, чи слабо. у ведучого хочу запитати чи колись працював за їжу.

Проект «10 незручних питань професіоналу» в обласній бібліотеці провели вперше, розповіла авторка ідеї  Неля Остапів.   

НЕЛЯ ОСТАПІВ, авторка ідеї

- Сьогодні це така пробна пілотна версія, тобто якщо цей захід пройде добре і сподобається читачам і відвідувачам, то ми зробимо цілу низку, цілу серію, бо в Ужгороді є кого запросити.  люди можуть задавати питання з залу, ми підготували для них зручні і не зовсім питання. які стосуються безпосередньо їхньої професії, їхнього заняття, чому це круто, чому це приносить дохід.

Тривав захід  півтори години. Кожен учасник мав 15 хвилин для відповіді на незручні питання.