Прийом проектів для реалізації Бюджету громадських ініціатив закінчився в Ужгороді

19:56, 17 жов. 2019
 
Прийом проектів для реалізації Бюджету громадських ініціатив закінчився в Ужгороді
Прийом проектів для реалізації Бюджету громадських ініціатив закінчився в Ужгороді. Їх цьогоріч подали 11: 4 великих та 7 малих.
 
У вівторок 22 жовтня експертна комісія почне аналізувати проекти. Нагадаю, загальний бюджет для фінансування щорічно складає 3 з половиною мільйони гривень.

ЛЮДМИЛА ЛІВАК, авторка проекту
- Тут були повністю перероблені оці стіни, тому що вони обвалювались усі. Плюс ми замінили вікна на пластикові, тому що тут раніше були такі з дірками, які не відкривалися і не закривалися. Тобто ми з ними не могли нічого зробити. Тепер ізолюють шум, все  класно. Кондиціонери. Їх два. Вони такі, що вони обігрівають при температурі до -30 на вулиці.

Людмила Лівак авторка проекту створення «Пластової домівки». Він став переможним весною 2018 року. Каже, після перемоги у конкурсі робота над проектом продовжилась. Вартість його - 270 тисяч гривень. За ці гроші зробили ремонт в приміщенні Пласту, який завершили  тільки минулого місяця.

ЛЮДМИЛА ЛІВАК, авторка проекту
- Коли ми знали, що ми перемогли, тоді нам запропонували включити наш проект у бюджет розвитку на 2019 рік. І ми до кінця 2018 мали подати проектно-кошторисну документацію, щоб закласти цю суму в бюджет. І фактично у квітні вже ми отримали ці кошти і почали реалізовувати.

А от проект створення 3 загальнодоступних баскетбольних майданчиків, який став переможцем минуло року, і мав бути виконаний цього - досі не реалізували, каже співавторка Ольга Павлова. Вартість проекту 1,486,797 гривень.

ОЛЬГА ПАВЛОВА, співавторка проекту

- От на цій ділянці, саме у цьому дворі вже 4 місяці, як мав стояти баскетбольний майданчик. Ми подавали його разом із ще двома майданчиками, які знаходяться у Новому районі, на Шахті безпосередньо на Громадський бюджет, який був оголошений минулого року. На жаль, тут поки що є травичка. Але  дуже сподіваємося, що він буде реалізований.

Цьогоріч на конкурс подали 11 проектів, каже начальник управління економічного розвитку Ужгородської міськради  Павло Логвінов. Іх розглядатиме експертна комісія, аби уникнути спекуляцій, як це було у попередні роки.

ПАВЛО ЛОГВІНОВ, начальник управління економічного розвитку

Ужгородської міськради

- Даний інструмент, як Бюджет громадської ініціативи, активно використовували деякі навчальні заклади, що є не зовсім коректним, тому що вони мають право і так звертатися до міської ради і фінансувати  свої програми. Деякі представники депутатського корпусу використовували цей інструмент у своїх цілях.

Голосування за проекти стартує 4 листопада і триватиме до 18. Реалізовувати їх мають у 2020 році.