Закарпатська ОДА відхилила запрошення на відкриття збагачувальної фабрики у селі Мужієво

18:45, 4 лис. 2019
 
Закарпатська ОДА відхилила запрошення на відкриття збагачувальної фабрики у селі Мужієво

Закарпатська облдержадміністрація відхилила запрошення на відкриття збагачувальної фабрики у селі Мужієво на Берегівщині через судові процеси, які тривають між двома інвестиційними компаніями за право вести діяльність на території родовища. Про це сьогодні сказав заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко.

Нагадуємо, 1 листопада у Мужієві розпочала роботу збагачувальна фабрика, яка має переробляти відвали, що накопичилися за більш, ніж 20 років на території місцевого золоторудника.

Закарпатська облдержадміністрація відхилила запрошення на відкриття збагачувальної фабрики у селі Мужієво через судові процеси, які тривають між двома інвестиційними компаніями за право вести діяльність на території родовища. Про це сказав заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко

ОЛЕКСІЙ ГЕТЬМАНЕНКО, заступник голови Закарпатської ОДА

- Ми отримали запрошення, на яке планували бути і відвідати. Ми за і підтримуємо любого інвестора, який на нашій території дає робочі місця. Перед тим, як виїжджати, ми визвали юристів, яка ситуація, законність і т.д. Виявилося, що там є 2 юридичні особи. Одні мають і орендують землю, інші мають дозволи на переробіток землі. Тому, коли в юридичній площині це питання вирішиться, то будемо підтримувати того інвестора, який є законний і чесний.

Нагадаємо, 1 листопада у селі Мужієво на Берегівщині розпочала роботу збагачувальна фабрика, яка перероблятиме відвали, що накопичилися за більш, ніж 20  років на території місцевого золоторудника.