Навчання на медичному факультеті № 2 УжНУ відновили

17:36, 6 лис. 2019
 
Навчання на медичному факультеті № 2 УжНУ відновили

Навчання на медичному факультеті № 2 Ужгородського національного університету відновили. Про це сьогодні сказав начальник управління охорони здоров’я міської ради Василь Решетар.
Нагадуємо, студенти-іноземці не відвідували пари протягом 13 днів через випадки дифтерії в обласному центрі.

Навчання на медичному факультеті № 2 Ужгородського національного  університету відновили. Про це сьогодні сказав  начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар. За його словами до лекцій допускають всіх студентів 2-го медфаку. До практичних навчань в лікарнях – тільки вакцинованих. Щеплення проти дифтерії в Ужгороді зробили близько13,5 тисяч людей. З них майже 2,5 тисячі – студенти.

Прасун Шукла — студент медичного факультету №2 УжНУ. РАзом із однокурсниками майже два тижні не відвідував пари.

ПРАСУН  ШУКЛА, студент

- Ми мали звільнення від навчання через те, що виявили дифтерію. Протягом цього часу ми робили щеплення від дифтерії та не відвідували заняття в університеті.

Наразі в обласній інфекційній лікарні в Ужгороді — 15 іноземних студентів, у котрих виявили дифтерію. Нових випадків захворювання  немає, розповів директор медзкладу Михайло Поляк.

МИХАЙЛО ПОЛЯК, директор КП «Обласна інфекційна лікарня»

- Частина з них уже полікована, але вони на стадії дообстеження. Тому що після проведення лікування їм треба робити контрольні посіви. У частини форм уже зроблені посіви, але їм буде зроблено це повторно ще. Але хочу сказати, що лікування проведено успішно, ускладнень ні в кого ніяких немає і вони у найближчий час всі будуть післядообстежені, всі будуть виписані.

З 5 листопада до лекцій почали допускати всіх студентів медичного факультету №2. До практичних навчань у лікарнях —  тільки вакцинованих.

ВАСИЛЬ РЕШЕТАР, начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради

- Комісія прийняла рішення відновити навчання на другому медичному факультеті у зв’язку з тим, що від останнього випадку захворювання на дифтерію в нас минуло 1,3 інкубаційного періоду, тобто 13 днів, скажемо так. Тому підстав для того, щоб продовжувати карантин, немає, темпи  щеплень трохи знизилися, настало якесь заспокоєння в ужгородців і за вчорашній день прищепилося буквально 542 людей.

Також Василь Решетар розповів: щеплення проти дифтерії за останні два тижні в Ужгороді зробили  майже 13,5 тисяч людей. З них близько  2,5 тисяч –  це студенти.