Списки з адресами боржників за воду надрукують на білбордах Мукачева

19:08, 6 лис. 2019
 
Списки з адресами боржників за воду надрукують на білбордах Мукачева

Списки з адресами боржників за воду надрукують на 5-ти білбордах Мукачева до кінця тижня. Про це нашим кореспондентам повідомив директор мукачівського «Водоканалу» Ігор Федорняк. Мукачівці не сплатили за послуги водопостачання та водовідведення 16,5 мільйонів гривень.

За 2019 рік загальний борг мукачівців за послуги водопостачання та водовідведення зріс на два з половиною мільйони гривень, розповідає директор «Мукачівводоканалу» Ігор Федорняк.

ІГОР ФЕДОРНЯК, директор КП «Мукачівводоканал»

- За часи існування водоканалу по цим боржникам були проведені дії: судові накази виписані, проходили виконавчі провадження. Але воно якось було так: відписалися та й відписалися. Зараз ми взялися до цього серйозно. Терпіти вже не можна. тенденція заборгованості йде до збільшення.

Працівники Мукачівського «Водоканалу» склали список будинків міста з найбільшою заборгованістю.

АНДРІЙ АНДРУСЯК, кореспондент

- Мешканці цієї багатоповерхівки на вулиці Росвигівській, 20 у Мукачеві боргують за водопостачання і водовідведення 168 000 гривень.

Ми намагалися поспілкуватись із мешканцями цього будинку. За адресами боржників двері нам не відчинили. На вході у під’їзд зустріли пані Ольгу. Прізвище жінка назвати не захотіла.

ОЛЬГА, мешканка вул. Росвигівська, 20

- Я плачу. Перше у мене – це комунальні послуги, хоч я –  пенсіонерка, чоловік – пенсіонер. Але платити треба, бо ти користуєшся. Є такі люди, що може мають, але не хочуть. Я ж їм у кармани не дивлюся. Є такі, що просто не хочуть: «авось пройдьот». А є і хворі люди. У нас у під’їзді є такі хворі, що не мають на лікування грошей. З чого вони будуть платити? Їм уже 100 раз відключали, потім знову підключали, бо хтось заплатив за них. А зараз я навіть не знаю, чи є в них то світло, газ, вода.

За словами Ігоря Федорняка, раніше закон «Про питну воду» забороняв Водоканалу відключати водопостачання людям не залежно від суми заборгованості. У травні ж цього року  законом «Про житлово-комунальні послуги» водоканалам дозволили відключати водопостачання боржникам.

ІГОР ФЕДОРНЯК, директор КП «Мукачівводоканал»

- В приватному секторі ми будемо просто їхати і на комунальній землі відкопувати трубу, відглушати, відрізати. В багатоповерхівках ми будемо заглушувати водовідведення. У нас є тампоновочна машина. Через дах багатоповерхівки ми опускаємо туди з жесті вставку, яка перекриває вхід на дану квартиру.

Згідно з  новим законом «Про житлово-комунальні послуги», споживачі повинні укласти договір із Водоканалом і впродовж місяця сплатити борг. Якщо цього не зроблять - водопостачання та водовідведення у помешканні боржника можуть обмежити. Послуга відновлення доступу до водомереж буде платна.