40 фотокартин із життя румунів представили в краєзнавчому музеї ім Т. Легоцького

19:44, 7 лис. 2019
 
40 фотокартин із життя румунів представили в краєзнавчому музеї ім Т. Легоцького
40 фотокартин представили в Закарпатському краєзнавчому музеї ім Тиводара Легоцького. Про це розповів один із авторів, український фотохудожник Володимир Ньорба. За його словами на виставці є роботи шістьох його румунських колег

Закарпатець Володимир Ньорба — один із сімох фотохудожників, роботи котрих представили на виставці в ужгородському музеї. Чоловік каже: це спільний фотопроєкт України та Румунії.
ВОЛОДИМИР НЬОРБА, фотохудожник
- Їздили по селах, фотографували життя, побут, традиції, ви бачите там різні от такі побутові сцени, потім одяг, потім такі є культові споруди, дерев`яні храми, які є спільним для території Закарпаття та Румунії.
Фотохдожниця Адела Русу приїхала з Румунії.
АДЕЛА РУСУ, фотохудожниця  (Румунія)
- Якщо оцінювати ваших фотохудожників, то в Україні зовсім інший стиль на фотографію. Відрізняється від нашого, інший стиль, інше бачення. Такі виставки важливі, бо є велика можливість показати Румунію всьому світу: як виглядає і що в ній коїться. Важливо, що на фотографіях зображене старше покоління, яке не забуває традиції і матеріальну культуру Румунії
Відвідувач Ілля Гребанич розповідає: фотовиставки, де показані традиції інших народів, на Закарпатті  хоче бачити частіше.
ІЛЛЯ ГРЕБАНИЧ, відвідувач
- Такі виставки не варто робити раз на два і три роки, такі виставки треба робити, а частіше, хоча би у півріччя, кожні скажемо шість місяців і потрібно показувати от ці виставки не тільки в обласному центрі Закарпаття, а і у Мукачеві та там,  де живуть румуни .
Загалом на виставці, за словами Володимира Ньорби, 7 авторів презентували фотографії, які зробили під час весняного п’ятиденного пленеру.  Експозицію можна оглянути в краєзнавчому музеї ім. Легоцьокого в Ужгороді до 29 листопада.