Двох митників та прикордонника затримали на хабарі

18:33, 8 лис. 2019
 
Двох митників та прикордонника затримали на хабарі

Працівників митного поста «Малий Березний» затримали сьогодні під час отримання хабара. Цю інформацію нам підтвердила речниця прокуратури Закарпаття Марина Безега.

Обшуки провели  на КПП «Малий Березний» о 8 ранку. На місці працювали  представники СБУ, прокуратури та Державного бюро розслідувань. Причина — одержання посадовцями хабара.

МАРИНА БЕЗЕГА, речниця прокуратури Закарпаття

- За попередньою інформацією, митники з прикордонниками налагодили схему отримання неправомірних вигод від закарпатців за нестворення їм перешкод у безперешкодному переміщенні товарів за допомогою т.зв. «піджаків». Зараз тривають першочергові слідчі дії. Суми, за які посадовці обіцяли не створювати перешкод, коливалися від 1 до 3 тисяч гривень з кожної особи.

Наразі двох митників та одного прикордонника взяли під варту.  Виконувач обов’язків Закарпатської митниці Держмитслужби  Віктор Іванус ситуацію коментує так:

ВІКТОР ІВАНУС

в.о начальника закарпатської митниці держмитслужби

- Наскільки мені відомо з різних джерел, що о 8 годині, після нічної зміни охоронними органами проводилися оперативно-слідчі дії і пункиі пропуску «Малий Березний», в результаті яких було затримано трьох очіб, в тому числі двох працівників митниці. На даний час слідчі дії, яуі проводилися в пункті пропуску завершені, працівники, які затримані, були доставлені в прокуратуру Закарпатської області і на слідчі дії даний час ще проводяться. Деталі прояснити вам не можу, так як офіційною інформацією не володію і чутками я не хочу оперувати.

Прес-секретарка Чопського загону Олена Трачук затримання прикордонника суспільному не коментує. Каже: до того часу,  поки не оголосять підозру.  За інформацією  речниці прокуратури Марини Безеги,   підозра повинна бути впродовж трьох діб.