Чоловік, який потрапив у ДТП на Слов`янській набережній в Ужгороді вперше відвідав заняття з реабілітації

20:20, 9 лис. 2019
 
Чоловік, який потрапив у ДТП на Слов`янській набережній в Ужгороді вперше відвідав заняття з реабілітації

Вперше відвідав сьогодні заняття з реабілітації 32-річний Олександр Костюк, який 15 червня цього року потрапив у ДТП на Слов`янській набережній в Ужгороді. Він розповів, займатися буде два рази на тиждень, по дві години. Більше двох тижнів тому Олександру зробили останню операцію.

Нагадаємо, нещодавно Олександр переніс останню операцію по вирівнюванню черепа. Цю інформацію підтвердив хірург обласної нейрохірургії – Олександр Сечко.

ОЛЕКСАНДР КОСТЮК, потерпілий у ДТП
- Я дуже в захваті, що почався період реабілітації. От моє перше, моя перша вправа, катання на вєліку. Я насолоджуюся цим. Мені на велосипеді поки легше, ніж ходити. Так що я дуже радий, що нарешті пішов процес.
Олександр Костюк 5 місяців тому потрапив у ДТП на Слов’янській Набережній. За словами слідчого ГУНП у Закарпатській області Михайла Маренича, тоді Іванна Костраба не впоралася із керуванням автомобілем, виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з  авто Олександра Костюка. Чоловіка відразу забрала швидка міської лікарні Ужгорода. Він три тижні пробув у комі. Йому зробили кілька операцій, остання відбулася 24 жовтня – розповів хірург – Олександр Сечко.
ОЛЕКСАНДР СЕЧКО, хірург
- Переніс останню операцію, операція була по формуванню черепа, вона пройшла успішно, але тепер реабілітація. Була поставлена пластина в голову.

Зараз з Олександром займається реабілітолог Іван Горват.

ІВАН ГОРВАТ, реабілітолог

- Коли я дізнався з ким я буду працювати я не повірив. Це було для мене новиною і шоком, тому що я читав про нього багато публікацій і це взагалі – був шок, що людина адекватно біля мене, здорова і жива людина, тому для мене – це честь ! Працювати із такою сильною духом людиною!
ІВАН ГОРВАТ, реабілітолог
- Перше, що я зараз хочу провірити, то це як реагує його серцево-судинна система та органи дихання на навантаження, тому, що був сильний забій грудної клітини, хочу перевірити як це все відреагує. Наступне – це у нас буде, я хочу також перевірити як реагує його вестибулярний апарат навантаження.
ОЛЕКСАНДР КОСТЮК, потерпілий у ДТП
- Так, я вже трошки впрів, бо пройшло заняття, трохи. Але, я почуваю себе – хорошо. Бо я дуже радий, що я цим займаюся і я сподіваюся, тренувань пару, і Іван буде мною – задоволений. Так, я вже трохи плутаюся!