Вечір гумору «Де сміх, там лихо пропада…» відбувся в обласній бібліотеці

13:55, 28 лис. 2019
 
Вечір гумору «Де сміх, там лихо пропада…» відбувся в обласній бібліотеці

Вечір українського гумору «Де сміх, там лихо пропада…» – захід з такою назвою відбувся в обласній бібілотеці імені Ф.Потушняка. Організували його до 130-річчя від дня народження Остапа Вишні, розповіла завідувачка відділу художньої літератури Оксана Шляхта.

Гуморески івано-франківського поета Володимира Пушкаря зачитав студент Володимир Луцький.

ВОЛОДИМИР ЛУЦЬКИЙ, читає гуморески

- Український гумор він в принципі надзвичайно особливий, тому що він передає весь колорит. Це і Остап Вишня, Павло Глазовий, закарпатських, івано-франківських надзвичайно багато є гумористів. Вони передають, на відміну від гумору закордонного. англійського чи американського гумору, він більш насиченіший. Тобто, ми не висміюємо щось, ми не висміюємо комусь. ми робимо або сатиру, або дійсно змістовний гумор, який є потужний, який є цікавий.

Організаторка заходу Оксана Шляхта каже, вечір українського гумору відбувся в обласній бібліотеці вперше.

ОКСАНА ШЛЯХТА, завідувачка відділу художньої літератури

- Вирішили в такий непростий скажем час додати трошки перчинки до сьогоднішніх подій. Вирішили зробити вечір гумору взагалі українського, ми взяли не лише Остапа Вишню, ми взяли і Павла Глазового, і Дударя, і багатьох інших. Спеціальний наш гість це наш закарпатський відомий гуморист Павло Чучка.

ПАВЛО ЧУЧКА, закарпатський гуморист

 - Вшановуючи річницю 130-річчя Остапа Вишні, то побачив що великий інтерес до гумору й сатири у нашій обласній бібліотеці. Я звичайно підстроююся під цей регіональний колорит і використовуючи свої професійні знання, бо я філолог, знаючи літературу, то я встигаю робити і пародії на загальновідомі речі і ще й на дитячі віршики. Наприклад, «реве Таня над водов, плавле лобда гет ріков, ти лем Таньо не реви, най ти не течуть сльози».

ослухати українські гуморески до бібліотеки разом з класом прийшла школярка Беата Дзямко.

БЕАТА ДЗЯМКО, школярка

  - Ми прийшли з класом, багато нас однодумців. На сьогоднішній час багато української молоді цікавиться саме українською творчістю українських творці. Ну і жарти, гуморески теж цікавлять нас.

За словами Оксани Шляхти, будуть і надалі організовувати вечори українського гумору в обласній бібліотеці.