Патрульній поліції на Закарпатті — 4 роки

18:59, 29 лис. 2019
 
Патрульній поліції на Закарпатті — 4 роки
4 роки – саме стільки працює на Закарпатті Патрульна поліція. 29 листопада 2015-го року майже 250 нових правоохоронців склали присягу на площі Народній в Ужгороді. Серед них була і ужгородка Анастасія Мальована.

У 2015-му році ужгородка Анастасія Мальована вирішила вступити до лав Патрульної поліції. Була командиром взводу, потім – роти, тепер виконує обов’язки заступника командира батальйону.

АНАСТАСІЯ МАЛЬОВАНА, поліцейська

- Батьки завжди хвилюються за своїх дітей. Тим більше, якщо це донька і вона обрала такий саме фах. Вони завжди хвилювалися, коли я заступала на нічні зміни. Тато завжди намагався, якщо він не спав, передзвонить у 3 ночі. «Що, як там ситуація?» Я намагалася, якщо навіть і не спокійна була ситуація, не все розповідати, щоб вони спокійно спали і не хвилювалися.

За чотирирічну діяльність у Патрульній поліції Анастасія розповідає про найпам`ятніші для неї ситуації.

АНАСТАСІЯ МАЛЬОВАНА, поліцейська

- І затримання осіб, які вчинили і тяжкі, і особливі тяжкі злочини. Було затримання особи, яка мала при собі заборонену речовину, як згодом вияснилось це був метамфетамін. І дуже величезний розмір – це було 2 кілограми. І були присутніми і при стрільбі осіб, які незаконно заволоділи транспортом, і які підозрюються і в вбивствах, і грабежах.

На святкування четвертої річниці роботи Патрульної поліції в Закарпатській ОДА прийшли підтримати Анастасію її старша сестра Надія та батько – Анатолій Мальований.

АНАТОЛІЙ МАЛЬОВАНИЙ, батько

- Бачу, що з досвідом з`являлися й навички. І вміння організувати роботу. І вміння тримати себе, це головне.

НАДІЯ МАЛЬОВАНА, сестра

- Я її підтримувала, тому що я знала, що в неї це вийде. Настя, вона неймовірно наполеглива людина. Вона якщо за щось береться, вона це робить на 200%. Знаючи те, що вона з впевненістю все робить, я вважаю, що вона зробила правильний вибір.