«Біологічна небезпека» — третя серія розслідувань «Під прицілом» на UA: ЗАКАРПАТТЯ

«Біологічна небезпека» — третя серія розслідувань «Під прицілом» на UA: ЗАКАРПАТТЯ

23 чер. 2021

24 червня о 19:55 на телеканалі UA: СУМИ вийде третя серія програми журналістських розслідувань «Під прицілом». UA: ЗАКАРПАТТЯ покаже цей випуск телеглядачам у суботу, 26 травня, о 20:15.

Тема третьої серії нового сезону проєкту «Під прицілом» — несанкціоноване звалище медичних відходів, виявлене у Сумах.

«Журналісти-розслідувачі провели величезну роботу. Відстежували звідки завозять, де складають і як саме «утилізують» (насправді спалюють просто неба) ці небезпечні відходи. Саме журналісти викликали на місце подій поліцію і всі причетні служби. Завдяки роботі команди «Під прицілом» інформація набула широкого розголосу. Тепер справа за правоохоронцями», — розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

 

«У зв`язку з пандемією в рази збільшилась кількість медичних відходів, частина з яких є небезпечними. Це голки, шприци, пробірки, тести. Їх можна зберігати лише в обладнаних для цього місцях, перевозити тільки за наявності ліцензії, а утилізувати лише у спеціальних установках», — говорить авторка програми Олена Адаменко.

Сумський проєкт «Під прицілом» став одним із шести, які були відібрані для реалізації на конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування». У конкурсі брала участь досвідчена команда, яка добре зарекомендувала себе у співпраці з Суспільним два сезони поспіль.

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯUA: Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.

На Суспільному в Ужгороді виходять проєкти шістьма мовами національних меншин. Докладніше про проєкти Суспільного Закарпаття читайте на сайті філії.