Проєкт «Відтінки України» на Суспільному — лауреат Премії імені Івана Франка 2021 року

Проєкт «Відтінки України» на Суспільному — лауреат Премії імені Івана Франка 2021 року

2 лип. 2021

Шостий випуск проєкту власного виробництва Суспільного «Відтінки України» став лауреатом Премії імені Івана Франка 2021 року. У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобув епізод «Родина Бартошів. Хранителі замку “Сент-Міклош”»

Автори проєкту: керівниця Координаційного центру мовлення нацменшин на Суспільному та продюсерка Анастасія Гудима, креативна продюсерка КЦМНМ Олена Кривенко, редакторка Олена Дей та команда UA: ЗАКАРПАТТЯ.

Проєкт «Відтінки України» розкриває мультикультурність, різноманіття поглядів, мов, людських доль та унікальні таланти людей, які мешкають у різних куточках України.

«Пошуки героїв для наших матеріалів — це найбільша і найвідповідальніша частина усієї роботи над проєктом. У Закарпатті, Одесі й Чернівцях працюють редактори, які на місцях допомагають у пошуках, адже знають свою місцевість і людей. В інших регіонах шукаємо через безліч листів, дзвінків і спілкувань з представниками громадських організацій національних спільнот та через особисті знайомства. За минулий рік роботи над проєктами у нас з’явилася ціла база героїв, — зазначає Анастасія Гудима. — Цінність проєкту — це люди. Наші герої — невідомі у медіапросторі. Мешканці сіл та селищ. Українці різних етнічних походжень зі своїми радощами, тривогами, досягненнями й талантами».

У 2020 році проєкт «Відтінки України» випустив 22 епізоди з 22 героями із 16-ти національних спільнот та корінних народів шести регіонів України.

2 червня 2021 року розпочалися зйомки нового сезону проєкту «Відтінки України» в Чернівцях. Також уже відбулися знімання у с. Нижня Апша Закарпатської області, с. Кубей Одеської області та Чернівцях. Далі команда проєкту працюватиме в Сумах, Полтаві та Мелітополі. І вже у вересні покажуть 16 серій нового сезону на регіональних телеканалах Суспільного.

Також у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премії імені Івана Франка у 2021 році перемогла книга «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики», автори якої — голова Наглядової ради Суспільного Світлана Остапа, член Наглядової ради Суспільного у сфері захисту інтересів дітей та молоді Вадим Міський та медіаюрист, заступник директора ГО «Центр демократії та верховенства права» Ігор Розкладай.