«Сірі кордони» — подкаст Суспільного про контрабанду на Закарпатті

«Сірі кордони» — подкаст Суспільного про контрабанду на Закарпатті

19 лип. 2021

Команда Суспільного на Закарпатті стартувала із серією подкастів про контрабанду в регіоні — «Сірі кордони». Нові епізоди виходитимуть щотижня, тривалість кожного — 15-20 хвилин.

«Контрабанду на Закарпатті намагався побороти кожен президент, голова ОДА та керівник правоохоронних структур. У чому ж секрет її "живучості"  та якими насправді є масштаби — у кожному новому епізоді подкасту «Сірі кордони» розповідатимемо про особливості контрабандних схем в області», — розповів керівник діджитал-відділу Закарпатської філії Суспільного Олександр Курта.

Читайте також: Регіональні команди Суспільного запускають подкасти

Фахівець із виготовлення подкастів Суспільного Закарпаття Олександр Бодня вважає стереотипом, що контрабанда — це «те, чим живе Закарпаття». Але переконаний, що одні з найцікавіших історій і окремі найрезонансніші кримінальні події часто перетинаються з цією діяльністю.

«Мені важливо було зібрати інформацію не тільки про оригінальні способи нелегального заробітку на кордоні, а й про історичний контекст цієї проблеми, про пошуки шляхів її вирішення, а також про масштаби контрабанди. У відкритому доступі є чимало інформації про виявлення контрабандистів, нелегалів, пачки сигарет, схованих у автомобілях, але я вирішив піти глибше в цій темі та зібрав інформацію про розбірки зі зброєю через перерозподіл контрабандних потоків, погрози контрабандистів прикордонникам, проблему приватних ділянок біля кордонів. Там, повірте, багато цікавого», — анонсує Олександр Бодня.

Слухати подкаст «Сірі кордони» можна на сервісах:

Закарпатська філія Суспільного разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.