Наглядова рада достроково розірвала контракт з головою правління Зурабом Аласанією

Наглядова рада достроково розірвала контракт з головою правління Зурабом Аласанією

1 лют. 2019

Вчора, 31 січня, на черговому засіданні Наглядової ради ПАТ "НСТУ" позапланово було включено до порядку денного та винесено на таємне голосування питання дострокового розірвання контракту з головою правління ПАТ "НСТУ" Зурабом Аласанією.

На засіданні були присутні 12 членів Наглядової ради: Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Вадим Міський, Володимир Яворівський, Тарас Аврахов, Олексій Панич, В’ячеслав Козак, Віктор Таран, Сергій Таран, Наталя Скрипка, Ігор Хохич та Олександр Павличенко. "За" проголосували 9, "проти" — 3 членів ради.

Причин свого рішення члени Наглядової ради наразі не повідомили.

Заступниця голови Наглядової ради Світлана Остапа сказала:

"Засідання проходило у закритому режимі. Протягом п’яти днів ми оприлюднимо протокол сьогоднішнього засідання, в якому міститимуться всі підстави сьогоднішнього рішення".

На своїй сторінці у Facebook Зураб Аласанія повідомив, що на цьому засіданні мали заслухати річний звіт про роботу телерадіокомпанії, проте не розглядали його.

"Наглядова рада (на засідання якої ми прийшли з річним звітом, але його не заслухали) достроково припинила контракт голови правління. У порядку денному питання не було. За поданням "з голосу" Козака і поправкою Панича — поставили на голосування, зробили голосування "закритим і таємним" та проголосували. Причини мені невідомі, офіційного обґрунтування немає".

Він також назвав рішення необережним кроком напередодні виборів:

"Не те, що зовсім несподівано — намагалися давно, та й цього разу бюлетені були заготовлені завчасно) — але так очевидно перед виборами... ну дещо необережно", — прокоментував голова правління.

Порушення порядку денного засідання і таємне голосування також прокоментував член Наглядової ради Олександр Павличенко:

"Взагалі, вся процедура голосування здавалася спочатку фарсом, — давайте поставимо і проголосуємо, і знімемо нарешті це питання як надокучливе, закриємо формально, так би мовити, — так виглядало за логікою. Але результат перевершив для мене найфантастичніші припущення. Те, що спочатку розігрувалося як фарс, набуло рис якогось виконаного плану".

Зураб Аласанія заступив на посаду голови правління ПАТ "НСТУ" у квітні 2017 року і, відповідно до контракту, має перебувати на цій посаді до травня 2021 року.
Нагадаємо, Наглядова рада ПАТ "НСТУ" зобов’язана оприлюднити протокол засідання з обґрунтуванням підстав свого рішення у 5-денний термін.