«Незалежність єднає» — святковий концерт на UA: ЗАКАРПАТТЯ

«Незалежність єднає» — святковий концерт на UA: ЗАКАРПАТТЯ

20 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі регіональних філій Суспільного, зокрема й UA: ЗАКАРПАТТЯ, дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. Суспільне Закарпаття записали музичну відеокомпозицію Hudaki Village Band.

«Ми хотіли підкреслити саме "закарпатськість" цього гурту. Адже він позиціонує себе як сільські народні музики і саме в такому амплуа дає концерти по всій Європі, популяризуючи і Закарпаття, і Україну в цілому. Тому міські локації ми відкинули одразу й зупинилися на гірських краєвидах, притаманних Закарпаттю. Гурт також підтримав цю ідею. Загалом, працювала команда у складі головної режисерки філії Габріелли Верхової, відеографів Юрія Чудлая та Вадима Сурмая. На мені були всі організаційні, документальні та переговорні моменти», — розповів продюсер Закарпатської філії Суспільного Євген Тичина.

Загалом, для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Закарпатська філія Суспільного разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯУкраїнське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.