«Це можливість якісно втілити власну ідею»: автор проєкту «Земля, наближена до неба» про «Створюй із Суспільним»

«Це можливість якісно втілити власну ідею»: автор проєкту «Земля, наближена до неба» про «Створюй із Суспільним»

25 сер. 2021

Проєкт «Земля, наближена до неба» став переможцем відкритого відбору «Створюй із Суспільним» у 2019-му році. Це перший втілений проєкт на Закарпатті через програму співпраці Суспільного мовника та локальних продакшенів. 

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартував прийом заявок відкритого відбору регіональних проєктів 

«Закарпаття — це туристичний регіон, з дуже різноманітними атракціями. Проте, через природній бар’єр у вигляді Карпат, незвіданність та, можливо, певний стереотипний імідж, значна частина туристів просто не доїжджає до нас. Цим проєктом я хотів показати всю цю різноманітність, яка у нас є, аби українці з інших регіонів приїжджали і насолоджувались цим усім», — каже автор та продюсер проєкту «Земля, наближена до неба» Михайло Данканич.

«Земля, наближена до неба» налічує 12 випусків, де ведучий Михайло Данканич подорожує Закарпаттям. Він розповідає про найкращі туристичні практики й разом з експертами спростовує стереотипи про цей край. Минулоріч програми вийшли в телеефір UA: ЗАКАРПАТТЯ та усіх регіональних філій Суспільного. Із травня їх транслюють й для глядачів загальнонаціонального телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Михайло Данканич розповідає: коли дізнався про конкурс «Створюй із Суспільним» — довго не думав, бо «ідея “Землі, наближеної до неба” крутилася в голові років зо два». 

«Це можливість якісно втілити власну ідею. Для автора та продюсера не може бути нічого важливішого, ніж така можливість, — переконаний Михайло Данканич. — Одна з найбільших переваг полягає в тому, що ти самостійно можеш планувати час для зйомок та продакшну. Відтак, залишається більше простору для креативу, якісної реалізації та фіналізації програм. Коли хочеш відзняти певний епізод, який в програмі займе, можливо, декілька секунд, але, аби він там був, потрібно витратити день чи два, і ти знаєш, що ці день чи два у тебе є — це прекрасно! Думаю, що це працює однаково по всій країні, тому раджу продакшн-студіям подаватись і реалізовувати власні телепроекти!»

Подавайте ідеї власних телепроєктів для участі у конкурсі «Створюй із Суспільним — 2022» на електронну адресу press.zakarpattia@suspilne.media. Умови конкурсу — за посиланням.

Нагадаємо, Закарпатська філія Суспільного разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.