Щобудня о 12:10 на UA: ЗАКАРПАТТЯ — проєкти мовами нацспільнот

Щобудня о 12:10 на UA: ЗАКАРПАТТЯ — проєкти мовами нацспільнот

8 жов. 2021

Програми мовами національних спільнот регіону оновили час виходу на телеканалі Суспільного UA: ЗАКАРПАТТЯ. Відтепер дивіться їх щобудня о 12:10, з повтором наступного дня о 12:35.

Читайте також: Суспільне Закарпаття інформаційно підтримує Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль

Щопонеділка через тиждень зустрічайте в ефірі проєкти ромською «Романо джівіпен» та русинською «Русинська родина». Щовівторка — угорською «Угорське слово / Magyar Szó», щосереди — «На власні очі / Mit eigenen Augen» німецькою. Щочетверга на Суспільному Закарпаття виходить проєкт «Словацькі погляди» словацькою, а щоп`ятниці — «У румунів вдома / Acasă la români» румунською.

Головні події із життя національних меншин регіону за тиждень зібрано у підсумковому проєкті «Ethno Vision», який в ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ — щосуботи о 9:30. Повтор — неділя 18:30. Низка проєктів мовами національних меншин виходять і на Українському радіо Ужгород та радіо Тиса FM. Докладніше про них — за посиланням. 

Крім цього, у суботу о 19:15 на UA: ЗАКАРПАТТЯ та усіх регіональних телеканалах Суспільного виходить цикл документальних сторітелінгових відеоісторій про національні спільноти та корінні народи «Відтінки України».

Усі проєкти мовами національних меншин виходять із субтитрами українською.

Онлайн телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ можна дивитися на сайті uz.suspilne.media.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯ, Українське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.

Суспільне мовлення — єдине медіа в Україні, яке постійно створює проєкти мовами національних спільнот — для них, а про них  — українською. У 2019 році був створений Координаційний центр мовлення національних меншин. Команда Центру збирає інформацію з усіх куточків України про найважливіші для кожної спільноти події, виклики та проблеми, прагне створити середовище рівності, толерантності та плюралізму нацменшин.

Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. UA: ЗАКАРПАТТЯ створює телепрограми угорською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та румунською. UA: ОДЕСА — гагаузькою, молдавською та болгарською. Команда UA: БУКОВИНА виготовляє проєкти румунською.