Суспільне Закарпаття — головний інфопартнер фестивалю «Пап-Джаз-Фест-2021»

Суспільне Закарпаття — головний інфопартнер фестивалю «Пап-Джаз-Фест-2021»

10 лис. 2021

10-11 листопада в Ужгороді відбуватимуться «Пап-Джаз-Фест-2021». Фестиваль проводять вже 24-й рік поспіль. Його засновник і незмінний організатор – товариство музичної культури ромів Закарпаття «Лаутарі». 

Суспільне Закарпаття — головний інфопартнер фестивалю. Команда мовника готується до запису концертів «Пап-джаз-фесту» для майбутньої трансляції на телеканалах Суспільного. 

«Міжнародний ромський джазовий фестиваль — це унікальна річ не лише для Закарпаття, а і для всієї країни. Як мені відомо, нічого подібного в Україні ніхто не організовує. Для нас дуже важливо підтримувати такі унікальні проєкти як в розрізі висвітлення діяльності національних спільнот, так і популяризації якісної музики. Тому ми вже не вперше виступаємо інформаційним партнером цього заходу і орієнтуємося також на подальшу співпрацю», — розповів продюсер Суспільне Закарпаття Євген Тичина.

У межах фестивалю «Пап-джаз-фест» 10 листопада в приміщенні Центру культур національних меншин Закарпаття проведуть  конференцію-круглий стіл на тему «Американський джаз – величезний внесок джазового напряму в світовий джаз». Початок – о 14.00.

Також 10 листопада о 17.00 в Ужгородському фаховому музичному училищі музикознавець Петро Полтарєв (м. Київ) та джазовий музикант Любомир Радомський (м. Львів) виступатимуть із тематичними лекціями та проведуть майстер-клас для молодих музикантів та викладачів естрадного мистецтва.

11 листопада в Ужгородському фаховому музичному училищі саксофоніст Енді Мідлтон (США) проведе майстер-клас для молодих музикантів та викладачів естрадного мистецтва. Початок о 14.00.

Концертна частина фестивалю розпочнеться 11 листопада о 19.30 у приміщенні Закарпатського академічного обласного театру ляльок «БАВКА».

Більше про події фестивалю розповів  один з організаторів «Пап-Джаз-Фесту» Едуард Пап слухачам суспільного музичного радіо Тиса FM.

Подивитися прямі трансляції фестивальних заходів можна на ютуб-каналі «Pap Jazz Fest» та на фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Закарпатті це — телеканал UA: ЗАКАРПАТТЯУкраїнське радіо Ужгород та музичне радіо Тиса FM. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.