Суд визнав незаконним звільнення Зураба Аласанії

Суд визнав незаконним звільнення Зураба Аласанії

19 чер. 2019

Сьогодні, 19 червня, Шевченківський районний суд міста Києва визнав незаконним та скасував рішення Наглядової ради ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” про дострокове припинення контракту з головою правління UA: Суспільне мовлення Зурабом Аласанією.

Суд постановив, що рішення Наглядової ради від 31 січня 2019 року про дострокове припинення контракту з головою правління було прийняте зі значними порушеннями, є незаконним та підлягає скасуванню.

Нагадаємо, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України раніше вирішила відкласти своє рішення про розірвання контракту з головою правління Зурабом Аласанією до 6 травня 2019 року. Таке рішення рада ухвалила на засіданні 12 лютого. Його запропонувала Тетяна Лебедєва, яка очолювала Наглядову раду до 8 лютого 2019 року, коли збіг термін її головування. На цьому ж засіданні члени Наглядової ради заслухали Зураба Аласанію та повністю схвалили звіт про роботу правління Суспільного протягом 2018 року. Тоді Лебедєва зазначила, що попереднє рішення достроково звільнити Аласанію спричинило великий резонанс у суспільстві.

Раніше, 7 лютого, Наглядова рада оприлюднила протокол свого засідання від 31 січня, на якому й ухвалили дострокове розірвання контракту з головою правління Зурабом Аласанією.

Зураб Аласанія є головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (UA: Суспільне мовлення) з квітня 2017 року. Згідно з контрактом, він має працювати на цій посаді чотири роки.