21 червня у центрі Ужгорода встановлять новий рекорд України

21 червня у центрі Ужгорода встановлять новий рекорд України

20 чер. 2019

У Міжнародний день музики, який відзначають щорічно 21 червня, на Театральній площі Ужгорода відбудеться 10-годинний музичний маратон: піаніст-віртуоз Майк Кауфман-Портніков дасть концерт-інтерв’ю у прямому етері суспільного радіо Тиса FM.

Музикант, режисер, громадський діяч, лавреат численних міжнародних конкурсів та фестивалів Майк Кауфман-Портніков гратиме просто неба на фортепіано 10 годин поспіль та одночасно з цим буде давати й брати інтерв’ю. Такого в Україні ще не робив ніхто, тож на інтерактивний концерт-інтерв’ю запросили представників Книги Рекордів України.

Мета — з допомогою музики привернути увагу світової спільноти до України, пропагувати позитивні приклади співпраці та співвідносин з країнами-сусідами, мирне співіснування у сучасному світі та співтворчість.

Це акт культурної дипломатії. Музика й позитивні приклади співпраці України та сусідніх держав на всіх рівнях: від дипломатів, бізнесу, політиків до пересічних громадян. 10 годин концерту та одночасно інтерв’ю буде зафіксовано як рекорд у Книзі рекордів Гіннеса України. Подібний акт культурної дипломатії приверне увагу до відносин між нашими країнами та надасть позитивні приклади об’єднання дій в ім’я дружби й миру. В нас єдина планета й зберігати її, творити мир, ми повинні своїми власними силами. Моя мова є найбільш екологічною й міжнародною: МУЗИКА”,  — каже Майк Кауфман-Портніков.

Інтерактивний концерт-інтерв’ю транслюватиме наживо радіо “Тиса FM”. Це музична радіостанція, частина Суспільного мовника UA: ЗАКАРПАТТЯ. В прямому етері виїзної радійної студії у центрі Ужгорода звучатимуть джазові імпровізації від Майка Кауфман-Портнікова, разом із цим він даватиме інтерв’ю. Також заплановано, що участь у виїзній студії радіо “Тиса FM” візьмуть музиканти та митці, представники різних національностей, що живуть на Закарпатті. Додамо, що Суспільне UA: ЗАКАРПАТТЯ крім української мовить ще й сімома мовами національних меншин краю: угорською, румунською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та російською.

Нам дуже сподобалася ідея Майка Кауфмана-Портнікова з пропагування ідеї миру у Міжнародний день музики і ми залюбки її підтримали. На нашу думку, будь-яке мистецтво і музика зокрема є універсальною мовою миру, зрозумілою більшості людей на землі. Тож, ми не могли бути осторонь цієї події. Тим паче, це можливість привернути ще більшу увагу людей до агресії, якої ми зазнали на Сході нашої країни та ще раз заявити про нашу мирну позицію щодо всіх етнічних, мовних та будь-яких інших груп, що проживають на території України”, — каже Євген Тичина, продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ (регіональний телеканал Суспільного, UA: Українське радіо Ужгород та радіо Тиса FM).

Початок безперервної гри на фортепіано заплановано 21 червня о 9:00 на площі Театральній в Ужгороді.

Ексклюзивне спілкування з Майком Кауфман-Портніковим під час рекорду — о 12:00. Спостерігати за встановленням рекорду можна до 19.00.

Форма для акредитації журналістів тут.