Ремонт доріг коштуватиме понад 300 мільйонів, – голова Ужгородської РДА у #Звітах_наживо

Ремонт доріг коштуватиме понад 300 мільйонів, – голова Ужгородської РДА у #Звітах_наживо

2 сер. 2019

Для того, щоб на Ужгородщині капітально відремонтували дороги, які є на балансі районної державної адміністрації, потрібно витратити 301 млн грн.  Про це під час прямого ефіру телеканалу UA: ЗАКАРПАТТЯ у програмі #Звіти_наживо повідомила голова Ужгородської РДА  Еріка Кинєв.

«Ті дороги, які передали на баланс РДА, а це 29 об’єктів, на 60-70% були зношеними. У 2018 році на їх ремонт із Державного дорожнього фонду було виділено близько 10 млн грн. Це і на капітальні і на поточні роботи. Коли дороги були передані до району, то затвердили програму утримання доріг. Цього року виділили близько 7 млн грн. Цих коштів не вистачає, адже загальна сума, яку потрібно витратити для повного оновлення доріг – це 301 млн грн», – коментує під час ефіру Еріка Кинєв.

В Ужгородському районі є 695 автомобільних доріг (вулиць) загального користування державної та комунальної власності.

З них – 44 автомобільні дороги державного та місцевого значення, протяжністю 350 км. Сюди ж входить 651 вулиця з дорогами комунальної власності. Протяжність 391 км. Крім того, на Ужгородщині 29 районних автомобільних доріг місцевого значення загального користування, що перебувають у сфері управління та на балансі Ужгородської райдержадміністрації. Протяжність 135 км.

Щодо освітньої сфери, то в Ужгородському районі працює 38 дошкільних навчальних закладів та 43 заклади середньої освіти. Крім того, на території району функціонує 1 приватний заклад ІІ-ІІІ ступенів – Великодобронський ліцей з біолого-хімічним та фізико-математичним профілем навчання.

«У 2018-му році було зареєстровано декілька проектів на платформі Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, вони стосувалися добудови незавершеного будівництва ЗОШ І-ІІІ ст. на  360 учнів у селі Червоне з перепрофілюванням під центр соціальних установ. Також триває реалізація проектів щодо капітального ремонту будівлі з заміною вікон та ремонтом перекриття Руськокомарівської ЗОШ І-ІІІ ст., – пояснює голова Ужгородської РДА. – Договори про будівництво були підписані у квітні. Ужгородська РДА дала аванс і вже в Комарівцях кладуть на школу дах. Іде контроль над якістю, ми щотижнево виїжджаємо на об’єкти і фіксуємо хід роботи».

Більше інформації у повному відео програми #Звіти_наживо на UA: ЗАКАРПАТТЯ за 1 серпня: