Керівники філій Суспільного обговорили «Кодекс етики»

Керівники філій Суспільного обговорили «Кодекс етики»

8 жов. 2019

4 жовтня продюсери й менеджери філій UA: Суспільне мовлення обговорили проєкт «Кодексу етики». Основні положення документа представили директорка з комунікацій зі ЗМІ та громадськістю Вікторія Сидоренко та директор з управління персоналом Олександр Челак.

Проєкт кодексу складається із частин, які регулюють внутрішню й зовнішню комунікації. Серед розділів є захист інформації та персональних даних, протидія корупції, взаємодія з працівниками, участь у громадському житті й користування соцмережами.

За словами Олександра Челака, розробники вивчили досвід європейських суспільних мовників, зокрема Кодекс BBC. Документ досі доповнюють і вдосконалюють завдяки рекомендаціям працівників, які можуть надати свої пропозиції до тексту.

«Ми хочемо визначити саме ті реферні точки, які допоможуть зберегти дружні стосунки в команді й працювати задля підтримки репутації компанії», — пояснив Олександр Челак.

Вікторія Сидоренко наголосила, що репутація Суспільного залежить не лише від керівників, а й від поведінки та висловлювань кожного працівника: «Цей документ стосується роботи кожного з нас, саме тому важливо отримати фідбек від максимальної кількості працівників. З вашою допомогою ми зможемо виробити спільні правила й уникнути значних кризових комунікацій у майбутньому».

Необхідність документа відзначають і самі менеджери та продюсери філій Суспільного мовника.

«Кодекс етики» важливий для створення спільної історії внутрішніх взаємодій у середині компанії та назовні з партнерами, — розповів продюсер UA: БУКОВИНА Максим Волошин. — Не раз на Суспільному мовнику Буковини ми стикалися з різним підходом до публічних комунікацій у наших колег. Ми маємо визначитися з правилами, які регулюватимуть наші взаємодії. Це також дасть змогу сформувати цілісне уявлення про Суспільне в зовнішньому середовищі».

Створення «Кодексу етики» представники філій Суспільного сприйняли позитивно й активно долучилися до вдосконалення тексту. Найбільше колектив цікавили регуляція поведінки в соцмережах і суворість санкцій за порушення кодексу, на цю тему було чимало суперечок та дискусій.

«З одного боку, ми як Суспільне відповідаємо перед громадськістю, і висловлювання працівників, особливо політично забарвлені або агітаційного характеру, можуть вплинути на репутацію всієї компанії. Але з іншого боку, у своїй квартирі я можу висловлювати будь-які думки, то чи можу я робити це ж на сторінках у соцмережах? — міркує продюсерка UA: ЗАПОРІЖЖЯ Наталія Андрєєва. — Поки в нас багато питань і нюансів, які потрібно прописати в документі, аби він був одночасно й дієвим, і не сприймався як цензура».

Зазначимо, що обговорення відбулося в межах координаційної зустрічі менеджерів та продюсерів філій UA: Суспільне мовлення. Подія пройшла 3 та 4 жовтня в київському телецентрі «Олівець» — головному офісі Суспільного.

З проєктом «Кодексу етики» вже змогли ознайомитися всі працівники центральної дирекції Суспільного — 1 жовтня завершилася серія презентацій та обговорень проєкту, яка відбувалися на зустрічах із колективом UA: БЕСІДА.

 

Фотографував Володимир Шевчук