#Звіти_наживо на UA: ЗАКАРПАТТЯ про ремонт центральних площ Ужгорода та комунальну власність

#Звіти_наживо на UA: ЗАКАРПАТТЯ про ремонт центральних площ Ужгорода та комунальну власність

29 лис. 2019

 Про експлуатацію житлового фонду, управління майном й земельними ресурсами, ЖКГ і благоустрій обласного центру говорили під час прямого ефіру програми #Звіти_наживо на телеканалі UA: ЗАКАРПАТТЯ із директором Департаменту міського господарства Ужгородської міськради Володимиром Бабидоричем.

Розпочали програму із розмови про реконструкцію та капітальний ремонт двох центральних площ Ужгорода. Роботи на пл. Шандора Петефі розпочалися ще у 2016-му. Журналісти Суспільного запитали посадовця, чому досі площа не відремонтована. «Дана площа мала певні зміни та певні затримки в роботі. Щодо термінів робіт – буде у нас окреме питання стояти до виконавця, який виграв тендер щодо реконструкції пошти. В правому куті площі закінчуються роботи із перепідключення водогонів. Щодо готовності, то 70% робіт виконано по мережах. Загальна кошторисна вартість ремонту – 33,2 млн грн. На сьогодні майже 11 млн витрачено на мережі», — розтлумачив Володимир Бабидорич.

Крім цього, директора департаменту у #Звітах_наживо запитали про реконструкцію площі Театральної. «У 2012 році, коли продавали готельно-ресторанний комплекс «Корона», ці обов’язки покладалися на покупця, — зазначила під час ефіру журналістка Лариса Романюк. — Як із цим зараз?»

«Триває відповідна судова процедура, адже власники з того часу змінювалися, — зазначив Володимир Бабидорич. —У планах — зробити власними силами міста, адже у міській раді питання реконструкції площі Театральної піднімали ще у 2017-му році. Фахівці зі Львова розробляли проект. Він практично був уже готовий до експертизи, але того ж року у зв’язку із деякими експертними змінами, він так і залишився на стадії експертизи. У міській раді є поставлене завдання для головного архітектора, для департаменту, аби все ж таки у 2020-му році розпочати реконструкцію цієї площі».

У 2019-му році завершили ремонтні роботи на вулицях Шумній, Станційній, частково відремонтована вулиця Перемоги (проект 2019-2020 роки), Собранецька та інші невеликі дороги, які є на балансі міста.

«Щодо неякісно проведених капітальних ремонтів, то є й судові справи. Зокрема, щодо вул. Перемоги. У судовій справі міська рада виграла близько 1 млн  грн. Зараз триває процедура відшкодування. Було декілька судових звернень щодо площі Поштова. Теж є одна закінчена справа в апеляційному суді Львова. Для того, аби відкрити справу на підрядника, потрібно провести експертизу. Ці експертизи, на жаль, ведуться від 2-3-ох місяців до 2-3-ох років», – зазначив директор ДМГ Ужгородської міськради.

Обговорили й питання комунальної власності Ужгорода. У 2018 році було приватизовано 18 об’єктів, за які бюджет міста поповнився на 6,7 млн грн. У 2019 році 9 об’єктів, від яких місто отримало 4,7 млн грн.

Більше інформації у повному відео програми #Звіти_наживо.